Παρουσιάστηκε το πρώτο νορβηγικό F-35 [Βίντεο]

Το αεροσκάφος, ΑΜ-1, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην παραγωγή τόσο για το πρόγραμμα των F-35 όσο και για των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων, όπου 52 Lightning II αναμένεται να αντικαταστήσουν τα F16 της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας, φέρνοντας την εθνική άμυνα της χώρας σε μια νέα εποχή.


Η Νορβηγός Υπουργός Άμυνας, Ine Eriksen Søreide, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση, και επεσήμανε τη σημασία του Lightning II για το μέλλον των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων. Επεσήμανε το γεγονός ότι, το εν λόγω αεροσκάφος 5ης γενιάς, το F-35, είναι το μόνο οπλικό σύστημα που ειναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές απειλές.

Επιπλέον, η συνεργασία με το πρόγραμμα F-35 θα παρέχει επίσης τη χώρα με ένα έργο υψηλής τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας την μελλοντική ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας στη Νορβηγία.
Το AM-1 θα ακολουθήσει ένα δεύτερο μαχητικό, γνωστό ως ΑΜ-2, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στην Νορβηγική Πολεμική Αεροπορία στο τέλος της φετινής χρονιάς.
Τα δύο F-35 θα βρίσκονται στην Luke Air Force Base, Αριζόνα, όπου θα χρησιμοποιηθούν απο τους Νορβηγούς και τις χώρες εταιρους στο πρόγραμμα για την εκπάιδευση πιλότων.
norway_f351
Στις φωτογραφίες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Νορβηγίας Ναύαρχος Haakon Bruun-Hanssen
norway_f352
«Οι δυνατότητες αυτου του μαχητικού είναι σημαντικά καλύτερες από τα F-16. Η προηγμένη τεχνολογία stealth αυξάνει την ικανότητα επιβίωσης του και το καθιστά ευκολότερο να πλησιάσει τον εχθρό χωρίς να εντοπιστεί.
Επίσης, τα οπλικά συστήματα έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια από ότι έχουμε τώρα στα F -16,» δήλωσε ο Bruun-Hanssen.
norway_f353
Δείτε το βίντεο του πρώτου F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας:
Δείτε την τελετή: Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...