Δείτε την Roza Shanina - Την ξανθιά Ρωσίδα δασκάλα που έγινε ο «άγγελος θανάτου» των Nazi

Όταν το 1941 μία ξανθιά Ρωσίδα νηπιαγωγός πέρναγε την πόρτα του κέντρου εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού, τίποτα δεν θα ήταν όπως πριν. Η νεαρή Roza Shanina, μόλις είχε χάσει τον αδελφό της στο Leningrad και έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Έτσι το 1942 η Roza Shanina έγινε μία από τις 2.484 γυναίκες που υπηρέτησαν στο σώμα των snipers.
Οι Ρώσοι έριξαν τις γυναίκες snipers στην μάχη, αφού πίστευαν ότι είναι καλύτερες
από τους άνδρες συντρόφους τους λόγο της μεγαλύτερης υπομονής και ευλιγισίας τπου είχαν.
roza_2.JPG
Η Shanina αγνόησε όσους την συμβούλευαν να μην φύγει για την πρώτη γραμμή, και έγινε ο άγγελος του θανάτου για τους ναζί.
Το 1944, κοντά στο Vitebsk, η Shanina σκότωσε τον πρώτο στρατιώτη των ναζί και έως το τέλος του μήνα είχε σκοτώσει άλλους 17.
roza_3.JPG
Με τους Ρώσους να υποχωρούν, η Shanina αγνόησε τις εντολές και συνέχισε να πολεμά στην πρώτη γραμμή σκοτώνντας Γερμανούς στρατιώτες, έως την ημέρα που τραυματίστηκε.
Δεν άργησε να επιστρέψει στην μάχη όπου σε μία τραγική για του Ρώσους ημέρα, έχασε τους 72 από τους 78 στρατιώτες συμπολεμιστές της.
roza_4.jpg
Τελικά η Shanina σκοτώθηκε τον Ιανουαρίου του 1945, από πυρά πυροβόλου που την βρήκαν στο στήθος. ήταν 20 χρονών και είχε σκοτώσει έως τότε 54 Γερμανούς στρατιώτες, με κάποιες πηγές να κάνουν λόγο ακόμα και για 59, σε μόλις έναν χρόνο δράσης.
roza_5.jpg
Η Shanina έγινε θρύλος ενώ σύμφωνα με τους Ρώσους, οι γυναίκες snipers ευθύνονταν για ταον θάνατο 11.280 Γερμανών.
Η Ρωσίδα sniper είχε φτάσει στο σημείο να στείλει γράμμα στον Stalin για να καταφέρει να την στείλουν στην πρώτη γραμμή, αφού οι αξιωματικοί προτιμούσαν τους άνδρες snipers.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...