Ρωσικά Su-34 ήρθαν σε απόσταση βολής με αμερικανικά F-16 στη Συρία (vid)...Β.Πούτιν: "Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό του τζιχαντιστών"

Ρωσικά μαχητικά Su-34 στη διάρκεια αποστολής κατά του ISIS στη Συρία ήρθαν σε απόσταση βολής από αμερικανικά μαχητικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των ρωσικών παραβιάσεων του εναερίου χώρου στην Τουρκία και το «κλείδωμα» τουρκικών F-16 από τα ραντάρ ρωσικού Su-30.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αμερικανικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Συρίας αντιπτέραρχο Τσάρλς Μπράουν σε πολλές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα ρωσικά μαχητικά έχουν έρθει κοντά με αμερικανικά αεροσκάφη, αλλά αυτή τη φορά πλησίασαν στην μικρότερη απόσταση.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο αντιπτέραχος της Αεροπορίας των ΗΠΑ ζεύγος αμερικανικών F-16 που είχε απογειωθεί από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ εντόπισαν στα ραντάρ του ρωσικά αεροσκάφη, ένα εκ των οποίων, απ’ ότι πρόλαβαν να καταγράψουν οι πιλότοι ήταν Su-34.

Τα αμερικανικά και τα ρωσικά μαχητικά έφτασαν σε απόσταση μόλις 20 μιλίων. «Ο Αμερικανός χειριστής μπόρεσε έτσι να ταυτοποιήσει με τη χρήση των σκοπευτικών του το ρωσικό Su-34», είπε ο Τσάρλς Μπράουν.
Τα ρωσικά μαχητικά με το πολύ καλύτερο και ισχυρότερο ραντάρ είχαν ήδη εντοπίσει και στοχοποιήσει τα αμερικανικά F-16 πριν αυτά τα ταυτοποιήσουν. Το γεγονός δε ότι τα Su-34 έφτασαν σε απόσταση βολής από τα αμερικανικά F-16 δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή.
Μετά τη "συνάντηση" πάντως με τα ρωσικά μαχητικά οι Αμερικανοί πιλότοι έλαβεν εντολή να επισυρέψουν στη βάση τους. 
Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που η Μόσχα έχει ζητήσει και έχει στείλει ανώτατο αξιωματικό της Αεροπορίας της στο Ιράκ προκειμένου να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και με τους Αμερικανούς για την αποφυγή ατυχήματος. Είναι ωστόσο δεδομένο πώς η Ρωσία όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατά του ISIS στη Συρία δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί… παρεμβάσεις.
Το έδειξε αυτό και σε μία άλλη περίπτωση όταν ρωσικά μαχητικά έφτασαν σε πολύ μικρή απόσταση από αμερικανικό drone που κατέγραφε την κατάσταση στα σύνορα της Συρίας, όπως άλλωστε και όταν οι Τούρκοι απογείωσαν μαχητικά απέναντι σε ρωσικό Su-30. 
20 miles away
View More: World News|Live News|More News Videos Ειδικά μάλιστα μετά το περιστατικό που το αεροσκάφος της Ρωσικής Αεροπορίας μπήκε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας και στοχοποίησε F-16, κάτι που εξελίχθηκε σε παράσταση διαμαρτυρίας της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία είδε, ειδικά μετά το άδειασμα από τις ΗΠΑ, πώς δεν είναι δυνατόν να κάνει «τσαμπουκάδες» Ρωσία. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η Τουρκία πρότεινε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας για τον συντονισμό δράσεων και την αποτροπή περιστατικών σχετικά με τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε σήμερα τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν το θέμα. «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρότειναν την σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας με τους Ρώσους ομολόγους τους για τον συντονισμό δράσεων και αποτροπής πιθανών περιστατικών σχετικά με τις αεροπορικές επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που στοχεύουν στην καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία», δήλωσε ο Κονατσένκοφ. Το αν ελήφθη κάποια απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό. Εκείνο πάντως που επιβεβαιώθηκε είναι πώς οι Τούρκοι το φυσάνε και δεν κρυώνει… Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

 Προελαύνουν οι Ρώσοι πεζοναύτες: Eσπασαν την πολιορκία στην πόλη-"κλειδί" Deir Ezzor στα σύνορα με Ιράκ (vid)

Κρίσιμη νίκη σε βάρος των ισλαμιστών του ISIL πέτυχε ο συριακός Στρατός, επικουρούμενος από μονάδες Ιρανών εθελοντών και μιας μονάδας ρωσικών ειδικών δυνάμεων, σπάζοντας την τριετή πολιορκία της πόλης Deir Ezzor, που αποτελεί το μόνο προπύργιο του συρικαού Στρατού στην ανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Μαχητικά κρούσης της ρωσικής Αεροπορίας Su-34 και Su-24 εξαπέλυσαν τόνους βομβών cluster κατά προσωπικού ελαφρά θωρακισμένων στόχων και συνέτριψαν την επίθεση των ισλαμιστών και εν συνεχεία πλαγιοκοπήθηλαν από τις μονάδες των Ρώσων, σύρων και Ιρανών. Αποτέλεσμα 150 νεκροί ισλαμιστές και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του βαρέως οπλισμού τους.
Επιχείρησαν εκ νέου να ανασυνταχθούν και το πρωί της επόμενης ημέρας με το πρώοτ φως εκτέλεσαν και δεύτερη έφοδο εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor μέσω του οποίου εφοδιάζεται η συρικαή φρουρά ενώ προσπάθησαν να καταλάβουν το χωριό Al-Muri’iyah και τον ραδιοφωνικό πύργο
Η ρωσική Αεροπορία για άλλη μια φορά επενέβη άμεσα χτυπώντας τους ισλαμιστές γύρω και μέσα στην πόλη, ενώ η συριακή φρουρά αποτελου΄μενη από την 137η Ταξιαρχία πυροβολικού και την 17η Μεραρχία, σε συντονισμό με την 104η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς, δυνάμεις της συριακής Εθνοφυλακής και μαχητές της φυλής Shaytat Tribesmen εξόντωσαν όλους τους εναπομείναντες θύλακες και τους επιζόντες από την επιδρομή της ρωσικής Αεροπορίας, η οποία συνέχισε την καταδίωξη των ισλαμιστών μέχρι το νοσοκομείο του Al-Sina’a στην Al-Mayadeen.
Σύμφωνα με αναφορές από την 104η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν και 6 ΤΟΜΑ των ισλαμιστών και 3 τεθωρακισμέν αοχήματα που μετέφεραν αντιαεροπορικά των 57mm 
Οι ισλαμιστές κατηγορούν τους Ρώσους για την συντριβή τους στις τελευταίες 48 ώρες στην στρατηγική αυτή πόλη.
Με τη νίκη αυτή οι Σύοοι αποκατέστησαν μερικό ελεγχο μεταξύ Συρίας και Ιράκ και έχουν αρχίσει να "περισφίγγουν" το ISIL από τα ανατολικά.
Την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός αποστέλει σοβαρές ενισχύσεις στις περιφέρειες του Χαλεπίου και της Χομς καθώς ετοιμάζεται για δύο μεγάλες μαζικές επιθέσεις κατά της της Αλ Νούσρα και του ISIL.
Το πρώτο κύμα ενισχύσεων έφτασε από την πόλη  Masyaf ανατολικά της Tartous στην οχυρή θέση των κυβερνητικών δυνάμεων Al-Safira στο ανατολικό Χαλέπι
Οι ενισχύσεις ενώθηκαν με τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του συριακού Στρατού που επιχειρούν τη λύση της πολιορκίας του αεροδρομίου Kuweries 
Σύμφωνα με συριακές πηγές το σύνολο του προσωπικού που έχει συγκεντρωθεί στα υψίπεδα Deir Hafer φτάνει τους 4.500 άνδρες.
Η ρωσική Αεροπορία δίνει την απαραίτητη κάλυψη στις συριακές δυνάμεις
Παρόμοια αποστολή δυνάμεων στάλθηκε και στον άξονα Hama-Homs axis όπου ήδη έχει ξεινήσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στα υψίπεδα του Al-Rastan Plains
Ο συριακός Στρατός διεξήγαγε σήμερα χερσαίες επιθέσεις εναντίον θέσεων των ισλαμιστών στη Συρία υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, και στην γειτονική επαρχία Ιντλίμπ,σε πόλεις κοντά στον κύριο αυτοκινητόδρομο βορρά-νότου που περνά μέσα από μεγάλες πόλεις της δυτικής Συρίας.
Χερσαίες επιθέσεις με σφοδρούς βομβαρδισμούς από πυραύλους εδάφους-εδάφους στόχευσαν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις των ανταρτών στην περιοχή και σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο έδαφος.
Ο συριακός Στρατός διαθέτει πλέον την απαιτούμενη από αέρος υποστήριξη και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και προπαντώς με οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο προχωρά στο δύσκολο έργο της ανάκτησης της πατρίδας του.
Το σχέδιο προβλέπει τα εξής.
Απεγκλωβισμό του αεροδρομίου Kuweries στο Χαλέπι. Από εκεί θα ενισχύονται οι δυνάμεις του συριακού Στρατού στην πόλη με αποτέλεσμα την γρήγορη απελευθέρωσή της.
Το ίδιο το αεροδρόμιο θα γίνει και βάση της ρωσικής Αεροπορίας.
Εκκαθάριση όλης της συροτουρκικής μεθορίου και "σφράγισμά" της ώστε να μην υπάρξουν άλλες ανεφοδιαστικές ροές σε άντρες,οπλισμό και πυρομαχικά από την Τουρκία για τους ισλαμιστές.
Εκκαθάριση όλης της Δυτικής Συρίας και προέκταση των προπυργίων της Χαζάκα και της Ντέιρ Εζόρ στην Ανατολική Συρία προς αποκοπή του ανεφοδιασμού του ISIL από τα ιρακινά εδάφη. 
Προς τούτο η ρωσική Αεροπορία θα ξεκινήσει βομβαρδισμούς και στο Ιράκ κατόπιν αιτήματος της ιρακινής κυβέρνησης.
Ανακατάληψη των πετρελαιοπηγών της Deir Ezzor, που θα στερήσει στους ισλαμιστές τα απαράιτητα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους.
Όταν επιτευθχούν αυτά η Ράκκα θα έχει αποκοπεί τελείως και θα απλά θα συντριφθεί από την προέλαση των συριακών δυνάμεων από Ανατολή και Δύση.
Η ρωσική Αεροπορία θα εξασφαλίσει αυτόπου δεν έκαναν ποτέ οι Αμερικανοί: Την άμεση εξολόθρευση των ισλαμιστών σε αυτοκινητοδρόμους και ερήμους μόλις βγουν σε ανοιχτούς χώρους
..
 Β.Πούτιν: "Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό του τζιχαντιστών" - Αυτή είναι η αποστολή των Spetsnaz

Φέρτε μου ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών είναι η εντολή που φέρεται να έχει δώσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις επίλεκτες δυνάμεις των Spetsnaz που δρουν αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά στη Συρία και ασφαλώς σε συνάρτηση με τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει οι αεροπορικές δυνάμεις.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει ζητήσει από τις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν κυρίως από τη ρωσική βάση της Λαττάκειας, να πιάσουν και να φέρουν ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα.
 
Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd, επικαλούμενη αποκλειστικές πηγές από το Κρεμλίνο και στην συνέχεια αναδημοσιεύτηκε και στον τουρκικό τύπο, προκαλώντας αίσθηση.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πώς την αποστολή αυτή έχουν αναλάβει οι περίφημες δυνάμεις των Spetsnaz (ποιος άλλωστε;) οι οποίες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών χτυπώντας πάντοτε στοχευμένα και με απόλυτη ακρίβεια βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει.   
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς οι Spetsnaz έχουν ήδη πιάσει 500 τζιχαντιστές ως «αιχμαλώτους» και τους κρατούν προκειμένου να τους δώσουν στοιχεία για τα κρησφύγετα της ηγετικής ομάδας του ISIS και για να τους οδηγήσουν στον αρχηγό τους, τον Ebubekir Bağdat. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξυπηρετούν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις που γίνονται στο έδαφος. 
 
Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις έως ότου εξαλειφθεί οριστικά η απειλή των τζιχαντιστών στη Συρία και όχι μόνο, αλλά ταυτόχρονα θέλει να εκθέσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του που εξέθρεψαν τον ISIS.
 
Σε πρώτη φάση ήταν η ομιλία του στον ΟΗΕ που κατηγόρησε ευθέως την Ουάσιγκτον ότι δημιούργησε, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές και την ίδια στιγμή εμφανίζεται προσχηματικά να τους βομβαρδίζει. 
 
Τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να πιάσει ζωντανό τον αρχηγό των τζιχαντιστών για να αποδείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη αφ’ ενός πώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν έβλαψαν καθ’ όλου τους τζιχαντιστές και από την άλλη πώς οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ σιγοντάρουν τον ISIS κατά του Άσαντ, αλλά με βασική στόχευση την ίδια τη Ρωσία.
 
Οι συγκεκριμένες χώρες είναι αυτές άλλωστε που αντιτίθενται στους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία γιατί απλά μέχρι τώρα στο στόχαστρο των «συμμάχων» έμπαιναν οι δυνάμεις του Άσαντ και εμμέσως η δράση των τζιχαντιστών υποστηρίζονταν. 
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...