Η Volvo παρουσίασε το «ασφαλές» και «έξυπνο» σύστημα αυτόνομης οδήγησης με την ονομασία IntelliSafe (video)

Η Volvo Cars δημιούργησε ένα από τα πλέον προηγμένα και ευκολονόητα περιβάλλοντα χρήστη για τα αυτοκίνητά της με λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.
Στόχος της είναι να εξάγει πολύτιμα συμπεράσματα μέσα από χρήση σε πραγματικές συνθήκες, στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me, για το πώς οι οδηγοί θα μεταβιβάζουν και θα ανακτούν τον έλεγχο στη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.

Η ασφαλής και ομαλή μεταβίβαση του ελέγχου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε νέας αξιόπιστης τεχνολογίας αυτόματης οδήγησης.
Η Volvo σχεδίασε τον «Αυτόματο Πιλότο IntelliSafe», με το εμπορικό όνομα να είναι ένας συνδυασμός των όρων ευφυής (intelligent) και ασφαλής (safe), έτσι ώστε να είναι αυτό που υποδηλώνει το όνομά του.


Η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης ενεργοποιείται/απενεργοποιείται με ειδικά σχεδιασμένα paddles στο τιμόνι.
Ο αυτόματος πιλότος IntelliSafe της Volvo θα είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά σε εκατό νέα Volvo XC90 που θα παραχωρηθούν για το πρόγραμμα Drive Me στο Γκέτεμποργκ, έδρα της Volvo, το 2017. Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης παγκοσμίως.
Μέσω του Drive Me, 100 αυτόνομα οδηγούμενα Volvo θα διατεθούν σε οικογένειες και σε ανθρώπους που μετακινούνται σε σταθερή βάση γύρω από το Γκέτεμποργκ, για χρήση σε καθημερινές συνθήκες.
Τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται αυτόνομα για περίπου 50 χιλιόμετρα σε επιλεγμένους δρόμους. Στο video μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες λειτουργίας του συστήματος IntellisSafe της Volvo και μάλιστα με μετάφραση στα ελληνικά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...