ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ *Τα δεδομένα που συλλέγουν τα Windows 10 από τον υπολογιστή σας

Η Microsoft εξηγεί τι δεδομένα συλλέγει μέσω των Windows 10 από τον υπολογιστή σας.

Πολλά έχουν ακουστεί για την πολιτική απορρήτου που εφαρμόζει η Microsoft στα Windows 10. Πολιτική που ένα μέρος της ενδεχομένως εφαρμόζεται και στα Windows 7. Για να δώσει τέλος στη σύγχυση, αλλά και για να απαλείψει ένα από τα ισχυρότερα διλλήματα περί αναβάθμισης ή στα Windows 10, η Microsoft εξηγεί τι συλλέγει από τον υπολογιστή σας και τι το κάνει.


Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι τριών τύπων.

    Στην πρώτη κατηγορία αυτών περιλαμβάνονται τα δεδομένα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αξιοπιστία –Safety and Reliability Data. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα crash report και ανώνυμες πληροφορίες για το ID της συσκευής και τον τύπο της. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τη Microsoft για να βελτιώσει τα Windows 10, λέει η ίδια. Μέσω αυτών των δεδομένων γίνεται προσαρμογή των drivers και διορθώνονται προβλήματα που εμφανίζονται. Η Microsoft λέει ότι δεν συλλέγει ονόματα, email και δεδομένα ταυτοποίησης του χρήστη.
    Στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την προσωποποίηση της εμπειρίας –Personalization Data. Μέσω αυτών των δεδομένων η Microsoft προσπαθεί να γνωρίσει τον χρήστη και να του δώσει recommendations μέσω της Cortana, κυρίως. Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι ενεργοποιημένη by default και ο χρήστης μπορεί να την απενεργοποιήσει κατά το update ή αργότερα.
    Ο τρίτος τύπος δεδομένων που συλλέγονται είναι δεδομένα για χρήση σε διαφημίσεις –Advertising Data. Και εδώ η Microsoft λέει ότι δεν «σκανάρει» emails, φακέλους και αρχεία, όπως και άλλα προσωπικά στοιχεία του χρήστη. Και εδώ υπάρχουν ενεργοποιημένα options που μπορούν να απενεργοποιηθούν.

Η Microsoft λέει ότι η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδες μέρος της νέας οπτικής της για τους υπολογιστές. Και –ευτυχώς– παραδέχεται ότι πρέπει να την κερδίσει.
windows-10-privacy-options

Τμήμα ειδήσεων pronews.grπηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...