Εντός προγράμματος ήττα (4-0) για τον Ολυμπιακό από την Μπάγερν στην... κατηφορική «Αλιάνζ Αρινα».

Σε ένα γήπεδο που καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να σταθεί όρθια ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του εκτός έδρας ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντι στο θηρίο της Μπάγερν, οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 4-0. Πλέον στρέφουν το βλέμμα στην τελευταία αγωνιστική στο ματς με την Άρσεναλ για να πάρουν έστω έναν βαθμό και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκεί είναι ήδη από σήμερα οι Βαυαροί που ήθελαν έστω και έναν βαθμό για να τσεκάρουν το εισιτήριο.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, ενώ μέχρι το 20ο λεπτό είχαν δεχθεί άλλα δύο τέρματα (16’ λεβαντόφσκι, 20’ Μίλερ). Αν και από το 53ο λεπτό αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Μπαντστούμπερ, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην κατηφορική «Αλιάνζ Αρίνα» παρά τις αλλαγές (Φορτούνη, Ερνάνι) που έκανε ο Σίλβα για να τονώσει επιθετικά την ομάδα του. Αντ’ αυτού οι Βαυαροί σκόραραν το τέταρτό τους τέρμα με τον Κομάν στο 69’.

inner

Το ματς

Ο Μάρκο Σίλβα είχε κάθε λόγο να υποστηρίζει ότι το σημερινό ματς θα είναι το δυσκολότερο για τον Ολυμπιακό στην εφετινή σεζόν. Απέναντί του ήταν το μεγαθήριο της Μπάγερν σε ένα γήπεδο που δύσκολα μια ομάδα στέκεται όρθια. Φυσικά, ο Πορτογάλος σκεφτόταν ότι η ομάδα του θα έπρεπε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της όσο το δυνατό περισσότερο χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη έδρα.

Έτσι έχοντας αυτό ως σκεπτικό χρησιμοποίησε τρεις αμυντικογενείς παίκτες στον άξονα, τους Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι και Καμπιάσο. Αν και στα πρώτα λεπτά έδειξαν να κρατούν την μπάλα και να αναζητούν κάτι καλό προς την εστία του Νόιερ η συνέχεια δεν ήταν καλή. Στο 6ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν όμορφα την μπάλα στη μεσαία γραμμή, αλλά η σέντρα στη μεγάλη περιοχή της Μπάγερν δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Από αυτό το σημείο άλλαξαν τα πάντα στον αγώνα. Η Μπάγερν –η οποία κυκλοφορούσε την μπάλα εξαιρετικά- σκόραρε το πρώτο της τέρμα. Στο 7ο λεπτό ο Μπόατενγκ έκανε ένα μακρινό σουτ. Ο Ρομπέρτο δύσκολα έδιωξε την μπάλα. Στην επαναφορά της βρέθηκε μπροστά στον Κόστα ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ.
Αυτή η στιγμή αδράνειας της άμυνας του Ολυμπιακού όμως δεν ήταν η μόνη. Στο 16ο λεπτό η Μπάγερν διπλασίασε τα τέρματά της με αρκετή δόση τύχης. Το μακρινό σουτ του Κομάν σταμάτησε στο σώμα του Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και ανενόχλητος πλάσαρε τον Ρομπέρτο.

inner

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μπάγερν πέτυχε άλλο ένα τέρμα με όμορφο συνδυασμό των παικτών της μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Αποδέκτης της πάσα του Ρόμπεν με το κεφάλι ήταν ο Μίλερ ο οποίος από κοντά έκανε το 3-0.

inner

Η Μπάγερν συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να αναζητά τρόπο να βρεθεί και πάλι σε θέση για να σκοράρει. Ωστόσο ο Ολυμπιακός απέφυγε να λάθη και κατάφερε να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη.

Το σκηνικό αυτό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λέπτου. Η Μπάγερν ήταν σαφώς περισσότερο πιεστική αλλά και από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Σίλβα έδειχναν να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι, συγκριτικά με τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Έτσι στο 53ο λεπτό σε μια αντεπίθεση ο Ιντέγε ανατράπηκε από τον Μπαντστούμπερ πριν μπει στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον γερμανό κεντρικό αμυντικό με τον Ολυμπιακό να έχει από το σημείο αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Μάρκο Σίλβα ζήτησε από τους παίκτες του να μην περιμένουν στο μισό γήπεδο και να πιέσουν. Κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός το κατάφερε, φτάνοντας και με αξιώσεις στην περιοχή του Νόιερ όπως στη φάση του 60ου λεπτό.

Ωστόσο ο Πορτογάλος θέλησε να πιέσει περισσότερο και το έκανε δύο αλλαγές στο 67ο λεπτό. Φορτούνης και Ερνάνι πέρασαν στον αγώνα με τους Κασάμι και Πάρντο να αποχωρούν. Τα αποτελέσματα των αλλαγών αυτών όμως δεν πρόλαβαν να φανούν στον αγωνιστικό χώρο και η αμυντική αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού έκανε και πάλι την εμφάνισή της.

inner

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ (58’ κόκκινη), Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72’ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33’ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (58’ Μπενατιά).

Στον πάγκο: Ούλραϊχ, Τσάμπι Αλόνσο, Κίρχοφ, Ρόντε.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (75’ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Φορτούνς), Καμπιάσο, Πάρντο (67’ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Μανιάτης, Τσόρι, Φινμπόγκασον.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Άρσεναλ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3-0
Μπάγερν Μ. – Άρσεναλ 4-0

Η βαθμολογία

Μπάγερν Μ. 12β. (+14)
Ολυμπιακός 9β. (-4)
Άρσεναλ 6β. (-1)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3 (-9)
Στο 69ο λεπτό ο Κομάν έκανε το 4-0 για τους Βαυαρούς όταν ανενόχλητος μέσα από τη μεγάλη περιοχή πρόλαβε την έξοδο του Ρομπέρτο, μετά από την κεφαλιά που πήρε ο Μίλερ.

inner πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...