Α.Τσίπρα σε Α.Νταβούτογλου: ''Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους''

Με μια περίεργη δήλωση υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμετ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας ο οποίος του είπε ότι "ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους"!

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν σκέψεις να αξιοποιηθεί η ευνοϊκή για τα ελληνικά συμφέροντα προοπτική που έχει δημιουργηθεί
μετά και τις τελευταίες κινήσεις απελπισίας της Άγκυρας που την έχουν φέρει ενώπιον αρκετών κρατών αλλά σαφέστατα αποτελεί μια "μίνι" προειδοποίηση προς την Τουρκία...

Τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν συνεχώς αναφορά πάντως για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο...


Με αφορμή τα καθημερινά επεισόδια στο Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, ο A.Τσίπρας είπε στον Α.Νταβούτογλου:
«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους»!
Αργότερα "κάρφωσε" την Τουρκία για δεύτερη φορά σε ότι αφορά την "αδυναμία" που δηλώνει συνεχώς σχετικά με τον έγεχο των προσφυγικών και λαθρομεταναστευτικών ροών τονίζοντας του το εξής:
«Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δε μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα ελέγξει αυτές τις ροές γιατί απλώς έχει άλλα συμφέροντα και άλλες επιδιώξεις....

 

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...