Η πρόβλεψη που αν επιβεβαιωθεί αλλάζει τον επιχειρηματικό χάρτη!

Οι προβλέψεις για το έτος 2016 αφορούν και σε μεγάλα επιχειρηματικά deal. Διαβάστε τι ακριβώς αναμένουμε να έρθει που αναμένεται να αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη
Adtech Ad
Οι Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πλησιάζουν, αλλά πέρα από τις αλλαγές που αναμένεται να συμβούν στην πολιτική ζωή της χώρας, θα υπάρξουν αλλαγές και στις επιχειρήσεις, την τέχνη και την οικονομία.

ADVERTISEMENT
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το Fortune, το οποίο προκειμένου να προβλέψει τι θα συμβεί το 2016 στον επιχειρηματικό κόσμο, συνέλεξε πληροφορίες από ειδικούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Apple θα αγοράσει την Tesla (!). Μάλιστα, η Apple έχει ανακοινώσει ότι στα άμεσα σχέδιά της είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού αυτοκινήτου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.
Ωστόσο, αν όντως προχωρήσει το θέμα της εξαγορά της Tesla, η Apple θα καταφέρει να κυκλοφορήσει το πρώτο της ΙCar νωρίτερα από ότι είχε προβλέψει.

H Αpple μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το έτος 2015 άγγιξαν σχεδόν το ένα τέταρτο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ποσό που την καθιστά ως την πιο πολύτιμη επιχείρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα. Μάλιστα είναι η πρώτη εταιρεία που η αξία της (χρηματιστηριακή) έφτασε για το 2015 τα 700 δισ. δολάρια και αναλυτές της Wall Street προεξοφλούν ότι η κεφαλαιοποίηση της θα αγγίξει τα 831 δισ. δολάρια (με μέσο όρο τιμής μετοχής στα 149 δολάρια). Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, η μετοχή της Apple θα πρέπει να αυξηθεί κατά 22%, κάτι που με τις επιδόσεις της εταιρείας είναι ρεαλιστικό σύμφωνα με τους αναλυτές.
Για το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδών της τάξης του 31%, με τους καταναλωτές να συνεχίζουν να προτιμούν τα ακριβότερα iPhone που βγάζει η Apple.
Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 22% το περασμένο τρίμηνο, φτάνοντας τα 51,5 δισ. δολάρια, ενώ η Apple έκλεισε το τρίμηνο με ένα απόθεμα ρευστότητας που αγγίζει τα 206 δισ. δολάρια.
Η μέση τιμή που κάθε αγοραστής ξόδεψε για iPhone τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν 670 δολάρια, ποσό το οποίο είναι κατά 67 δολάρια υψηλότερο σε σχέση με πέρσι. Τα iPhone 6S Plus και τα ακριβά gadget της Apple παραμένουν πιο ψηλά στις προτιμήσεις από οτιδήποτε άλλο.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το περιοδικό Fortune κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, δημοσιεύει τις προβλέψεις του για το νέο έτος. Πολλές από αυτές επιβεβαιώνονται σε διάφορους τομείς και πολλές όχι.

H επανάσταση στην ενέργεια ξεκίνησε: Η Tesla κατασκευάζει ήδη τις περίφημες μπαταρίες

Attendees take pictures of the new Tesla Energy Powerwall Home Battery during an event at Tesla Motors in Hawthorne, California April 30, 2015. Tesla Motors Inc unveiled Tesla Energy - a suite of batteries for homes, businesses and utilities - a highly-anticipated plan to expand its business beyond electric vehicles. REUTERS/Patrick T. Fallon - RTX1B28Q

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το μεγαλόπνοο σχέδιο της εταιρείας.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors βρίσκεται ήδη στην διαδικασία κατασκευής μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, για τις οποίες οι παραγγελίες έχουν ήδη εκτοξευτεί. Πρόκειται για μπαταρίες που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και νοικοκυριά και συναρμολογούνται στο Gigafactory της Tesla, λίγο έξω από το Reno, στη Νεβάδα.
Η εταιρεία προέβη στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και νοικοκυριών μπορούν να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες Tesla για τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τις μπαταρίες για την ομαλότερη λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου και την αποφυγή δημιουργίας πρόσθετων, βλαβερών για το περιβάλλον μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως αποδεικνύεται, η Tesla επιταχύνει τις διαδικασίες για τη διεύρυνση των σχεδίων της για την παραγωγή μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία έχει ήδη δει ισχυρή ζήτηση για τις μπαταρίες στην Αυστραλία, τη Γερμανία και τη Νότια Αφρική.
Νωρίτερα εντός του έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ είχε δηλώσει πως η Tesla είχε δεχτεί 100.000 παραγγελίες, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ως αποτέλεσμα, οι μπαταρίες είναι ήδη sold out για το 2016 ήδη.
Σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, ο κύκλος εργασιών της Tesla διαμορφώθηκε στο ποσό του 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων.  Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, οι καθαρές ζημίες της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 230 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 11%
 Διαβάστε ακόμη: Οι κορυφαίοι εργοδότες για τους τελειόφοιτους σε όλο τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...