Κλιμάκωση του αγώνα με εξάωρους αποκλεισμούς και διάλογο από μηδενική βάση, με απόσυρση του ασφαλιστικού ζήτησαν οι αγρότες στις συνελεύσεις τους στη Νίκαια και στη Σίνδο.

Την πρόθεση να μην συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, παρά μόνο εφόσον αποσυρθεί το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς και την επιμήκυνση του διαστήματος που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς και τα τελωνεία, αποφάσισαν οι αγρότες στην Πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στη Σίνδο. Παράλληλα ζήτησαν από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στον αγώνα τους.
Η συνάντηση στη Σίνδο καλεί, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στις 3 μ.μ., ημέρα κατά την οποία εγκαινιάζει την έκθεση Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Επίσης, σημείωσαν ότι προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων από τις 18:00 έως τις 21:00 , διάστημα κατά το οποίο διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, αλλά και από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έως τις 14:00 μ.μ. και από τις 18:00 έως τις 21:00.
Γύρω στις 13:00 ο εκπρόσωπος του συντονιστικού των Τεμπών αποχώρησε από τη συνάντηση της Σίνδου, λέγοντας πως «αν είναι έτσι η διαδικασία τους τη χαρίζουμε».

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι 37 μπλόκων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν την Τρίτη στην σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων στη Νίκαια, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Από τα Τέμπη, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Βαγγέλης Μπούτας ανακοίνωσε την κλιμάκωση της κινητοποίησης των αγροτών, το κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και τελωνείων, αλλά με παράλληλη διευκόλυνση των άλλων κοινωνικών ομάδων, ενώ ως προϋπόθεση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό έθεσε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου των Τεμπών συνεδριάζει στις 19:00 προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του μπλόκου τους – μαζί και με εκπροσώπους από πολλά ακόμη μπλόκα – από την συνάντηση που είχε προγραμματιστεί το μεσημέρι της Τρίτης στην Σίνδο.

Νωρίτερα οι αγρότες της Κορινθίας άνοιξαν την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι και πάνω που αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου, με μικρή παράκαμψη λίγο μετά τη γέφυρα του Ισθμού και επάνοδο στην ΠΑΘΕ στο ύψος της εισόδου των Αγίων Θεοδώρων, την έκλεισαν ξανά.
Την αντίθεσή της στα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό εκφράζει σε ανακοίνωση και η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών.

Ανθοπαραγωγοί της Αττικής που είχαν κλείσει επί μιάμιση ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Αφιδνών, αποφάσισαν εκ νέου το κλείσιμο της εθνικής στις 19:00.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι λαϊκές αγορές θα είναι κλειστές.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες – Κρίσιμες συσκέψεις (vid)