Ιμπρεσιονισμός και Μοντέρνα Τέχνη κατακτούν την αγορά τέχνης στο Λονδίνο

H αγορά τέχνης στρέφει το βλέμμα της στον πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης στο ξεκίνημα του Φεβρουαρίου για να δοκιμάσει τις αντοχές του χρηματιστηρίου αξιών της.
Αν και ένα χρόνο πριν τα έσοδα ήταν ανεβασμένα, η ανοδική πορεία των αρχών του 2015 δεν διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια του έτους αφού πολλές δημοπρασίες του Νοεμβρίου έκλεισαν με τζίρο χαμηλότερο από του προβλεπόμενου. Η αγορά της Κίνας κουράστηκε, ακόμη και το Χονγκ Κονγκ
δεν έφερε στους οίκους αυτά που περίμεναν και η οικονομία της τέχνης καλείται να αντιμετωπίσει σειρά από ανασταλτικούς παράγοντες, η κρίση δεν την αφήνει ήσυχη.
Η επιθεώρηση τέχνης Art Newspaper προβλέπει αναδιαρθρώσεις στο μηχανισμό των οίκων δημοπρασίας με μείωση προσωπικού (ήδη το 5% του προσωπικού του Sotheby’s προχώρησε στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από τον οίκο), την απειλή των τρομοκρατικών χτυπημάτων να φέρνει μείωση στους επισκέπτες art fair που είναι σε κόκκινες ζώνες (βλ. Ευρώπη, Μέση Ανατολή κοκ) και τους οίκους να καλούνται να γίνουν ξενιστές εμπειριών, προσφέροντας ατμόσφαιρα και όνειρο.














Όποια και αν είναι όμως τα προβλήματα και οι προκλήσεις Christie's και Sotheby's επενδύουν στην Ευρώπη σε δύο δημοπρασίες με κοινό άξονα. Ο ιμπρεσιονισμός και η μοντέρνα τέχνη στήνουν τη γιορτή τους περνώντας από τη Γαλλία στη Γερμανία με ποικιλία έργων τέχνης που δείχνουν τον πλούτο των καλλιτεχνικών κινημάτων μιας Ευρώπης που είχε χρώμα.
Lucian Freud, Pablo Picasso, Claude Monet, Marc Chagall και Egon Schiele μερικοί από όσους μεγάλους βγάζουν στο σφυρί μετρώντας τις δυνάμεις τους σε ένα μπρα ντε φερ εκατομμυρίων. Oι βραδιές δημοπρασιών Impressionist & Modern Art Evening Sale των δύο οίκων στο λονδίνο στις 2 και 3 Φεβρουαρίου (Sotheby's & Christie's αντίστοιχα).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...