Εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο στούντιο της ΕΡΤ την ώρα του δελτίου των 9 (vid)

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, που σήμερα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων απο την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα, και ενώ στο στούντιο ήταν καλεσμένη η Λιάνα Κανέλη, 22 άγνωστοι οι οποίοι όπως οι ίδιοι δήλωσαν ανήκουν στην αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ, εισέβαλαν στο στούντιο.

Η ροή του προγράμματος διέκοψε αμέσως το ζωντανό πρόγραμμα. Οι νεαροί ζήτησαν να διαβάσουν μόνοι τους στον αέρα ένα κείμενο το οποίο χαρακτήρισαν πολιτική παρέμβαση. Μετά από περίπου 10 λεπτά το δελτίο ειδήσεων συνεχίστηκε και αφού οι νεαροί αποχώρησαν. Δεν δέχτηκαν να κάνουν δήλωση σε κάμερα η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη στο δελτίο , ούτε και την πρόταση της Λιάνας Κανέλλη να διαβάσει η ίδια το κειμενό τους.

Οι συνθήκες της εισβολής διερευνώνται, η πρώτη εικόνα ωστόσο είναι ότι έφτασαν όλοι μαζί με βαν, αιφνιδίασαν την εξωτερική φρουρά και μπήκαν τρέχοντας στο κτίριο και κατευθύνθηκαν αμέσως στο πλατώ. Η Αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η διοίκηση της ΕΡΤ
Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αναφέρει:
Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.
Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.
Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.
Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
Η ΕΣΗΕΑ για την εισβολή
Με αφορμή την αποψινή παρέμβαση ομάδας αντιεξουσιαστών, που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ημέρα εορτασμού των 50 χρόνων της Ελληνικής Τηλεόρασης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι:
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...