Έξι χειμερινοί ελληνικοί προορισμοί στους δημοφιλέστερους στον κόσμο

H Ελλάδα δεν είναι ξακουστή μόνο για τις δαντελένιες παραλίες της και τα καταγάλανα νερά της, αλλά έχει και άλλες κρυμμένες ομορφιές.
Οι επισκέπτες της trivago, ψήφισαν έξι περιοχές στους 50 πιο δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για σκι. Μέτσοβο, Καστοριά, Ιωάννινα, Έδεσσα, Καρπενήσι και Πορταριά έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Την πλειοψηφία των θέσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν καταλάβει αυστριακοί και ελβετικοί προορισμοί. Η κατάταξη περιέχει προορισμούς που είτε διαθέτουν χιονοδρομικό κέντρο, είτε βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από ένα.


Πιο αναλυτικά, την πρώτη θέση της κατάταξης κατέλαβε η αυστριακή πόλη Tux-Hintertux με ποσοστό δημοτικότητας 91,16, ακολουθούμενη από την πόλη Samnaun Dorf της Ελβετίας, με 90,56.
Η τρίτη θέση ανήκει στις Η.Π.Α. με το Beaver Creek που έχει βαθμολογία 90,13. Η τέταρτη και η πέμπτη θέση ανήκουν στο ιταλικό St.Urlich και στην αυστριακή πόλη Wagrain, αντίστοιχα. Στην έκτη θέση κάνει την εμφάνισή της η πρώτη ελληνική πόλη, το Μέτσοβο, το οποίο έχει μέση βαθμολογία 89,23. Αυτό το ποσοστό δημοτικότητας είναι αρκετά υψηλό ώστε να τοποθετήσει το Μέτσοβο μεταξύ των κορυφαίων 10 χειμερινών προορισμών που ενδείκνυνται για σκι διεθνώς.
Εκτός από το Μέτσοβο, υπήρξαν και άλλοι ελληνικοί προορισμοί οι οποίοι βρέθηκαν μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η Καστοριά αποτελεί τη δεύτερη ελληνική πόλη της κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 29η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 85,75.
Ελάχιστα πιο χαμηλά, στην 31η και 32η θέση συναντώνται τα Ιωάννινα και η Έδεσσα. Οι τελευταίοι δύο ελληνικοί προορισμοί, από τους συνολικά έξι που εμφανίστηκαν στην κατάταξη είναι το Καρπενήσι που κατέλαβε την 40η θέση με 84,90 και η Πορταριά στην 43η θέση με 84,83.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...