Νεκροί και αγνοούμενοι από ισχυρή έκρηξη σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στην πόλη Ντίντκοτ της Βρετανίας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Αγγλία, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη «Μονάδα Ενέργειας Ντίντκοτ Α», στην πόλη Ντίντκοτ του Όξφορντσαϊρ στα δυτικά του Λονδίνου.η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013 και φέτος επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα επεισόδιο στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ντίτκοτ, που απέχει περίπου 113 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός, πέντε νοσηλεύονται και άλλοι τρεις αγνοούνται», είπε ο Ματ Καρλάιλ, ο εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Ένα μέρος του παλαιού κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν προηγήθηκε καμία έκρηξη.

Ο σταθμός, που χτίστηκε το 1970, επρόκειτο να κατεδαφιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων και τα συνεργεία των εργατών ολοκλήρωναν αυτήν την περίοδο τις τελευταίες προετοιμασίες, είπε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Press Association.
Το κτίριο που κατέρρευσε βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν άλλο θερμοηλεκτρικό σταθμό, τον αποκαλούμενο Ντίντκοτ Β, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα σε λειτουργία.
«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συνέβη», είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας RWE.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της έκρηξης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...