Yγεία Ομορφιά: 6 λόγοι να πίνεις κάθε μέρα ροδόνερο

Τριαντάφυλλα. Είναι πολύ όμορφα να μας τα προσφέρουν, να τα μυρίζουμε, να διακοσμούν το χώρο μας αλλά εξίσου καλή δουλειά κάνουν και όταν τα καταναλώνουμε! Ναι, καλά διαβάζεις. Το ροδόνερο, που είναι ένα μείγμα τριαντάφυλλου και νερού, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό σου και παρακάτω θα σου δώσουμε 7 λόγους να το κάνεις καθημερινή σου συνήθεια.

Να ξέρεις, ότι το προτιμούσε η Κλεοπάτρα αλλά και ο Michelangelo, βάζοντας στο στο τσάι του.
Σήμερα, μπορείς να το βρεις σε πολλά προϊόντα ομορφιάς αλλά και να το βάλεις στο ποτήρι σου. Ένα φλιτζάνι, βασικά, την ημέρα. Για τους παρακάτω λόγους!



1. Ενυδατώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω και έτσι σταδιακά θα αποκτήσεις επιδερμίδα που θα λάμπει και θα φαίνεται υγιής.
2. Φημίζεται για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων, στο να γίνουν τα μαύρα στίγματα λιγότερο εμφανή και στη σύσφιξη των πόρων.
3. Βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό και να σου φτιάξει η διάθεση.
4. Είναι ένας καλός τρόπος για να ηρεμήσει το στομάχι σου. Δοκίμασε το όταν έχεις φούσκωμα ή δε μπορείς να χωνέψεις και θα μας θυμηθείς.
5. Οχυρώνει τον οργανισμό καλύτερα απέναντι στα κρυολογήματα, τη γρίπη και τον πονόλαιμο. Βοηθάει στο αναπνευστικό.
6. Λειτουργεί και ως ηρεμιστικό. Εντάξει, υπερβάλουμε, αλλά μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, όταν είσαι εκνευρισμένη.
Έχε υπόψη σου, ότι όλα τα παραπάνω έχουν βγει ως συμπέρασμα από γυναίκες που το χρησιμοποίησαν ή από μεμονωμένες έρευνες. Η ποικιλία που θες, αν προτιμήσεις να το φτιάξεις σπίτι είναι η τριανταφυλλιά της Δαμασκηνής. Σε κάθε περίπτωση, πριν υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια, ρώτησε το γιατρό να σου πει τη γνώμη του!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...