Η απίστευτη, κι όμως αληθινή, ιστορία μίας φωτογραφίας Η θρυλική συνάντηση Πρίσλεϊ - Νίξον

Ο Έλβις Πρίσλεϊ με το χαρακτηριστικό στυλ βασιλιά να ανταλλάσσει χειραψία με τον κοστουμαρισμένο πρόεδρο και να του δείχνει ένα από τα δαχτυλίδια του δεν είναι μια εικόνα συνηθισμένη…
Δεκέμβριος 1970. Οι πόρτες του Λευκού Οίκου άνοιξαν για να διαβεί ο Έλβις Πρίσλεϊ και να συναντήσει στο Οβάλ Γραφείο τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την «συνάντηση κορυφής» και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες των δύο, σήμερα βρίσκονται στο Προεδρικό Μουσείο.
Η συνάντηση αυτή έκρυβε μία απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία. Είχε γίνει ύστερα από αίτημα του Πρίσλεϊ, ο οποίος θέλησε να εκφράσει στον πρόεδρο τη στήριξή του και να ζητήσει μια μικρή χάρη...
Σε μια πτήση προς τη Ουάσιγκτον, ο Έλβις έγραψε μια επιστολή στον Πρόεδρο Νίξον ζητώντας, μεταξύ άλλων, μια συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση ορίστηκε στις 12.30. Ο Έλβις εμφανίστηκε φορώντας ένα τζάκετ με χρυσά κουμπιά και τεράστια γυαλιά ηλίου. Είχε μαζί του κι ένα δώρο για τον Πρόεδρο: ένα πιστόλι Colt. 45 από την προσωπική του συλλογή.
elvis2
«Είμαι στις υπηρεσίες σας και θα κάνω οτιδήποτε για να βοηθήσω την πατρίδα μου» έγραφε στην επιστολή. «Το μόνο που θέλω είναι ένα σήμα ομοσπονδιακού πράκτορα». Τι το ήθελε τώρα ένα τέτοιο σήμα ο βασιλιάς του ροκ εντ ρολ; Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα της πρώην συζύγου του Πρίσλεϊ το ήθελε γιατί νόμιζε ότι με αυτό θα μπορούσε να πηγαίνει όπου θέλει, κουβαλώντας μαζί του όπλα.
Σύμφωνα μάλιστα με πρακτικά από τη συνάντηση που έχουν καταγραφεί, ο Έλβις είχε πει στον Νίξον ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει το αντιαμερικανικό πνεύμα που πίστευε πως μετέφεραν οι Μπιτλς. Κι όπως γράφτηκε στην ιστορία, ο Νίξον ικανοποίησε το αίτημα και του έδωσε ένα σήμα ομοσπονδιακού, προς μεγάλη χαρά του Έλβις.
elvis3
Σήμερα, η ιστορία αυτής της θρυλικής συνάντησης πρόκειται να γίνει ταινία με δύο πολύ διάσημους πρωταγωνιστές. Ένα σατιρικό φιλμ, με τον Κέβιν Σπέισι, ως Νίξον, γνώριμο Οβάλ Γραφείων λόγω του House of Cards και τον Μάικλ Σάνον, ως Έλβις, θα προβληθεί στις αίθουσες τον Απρίλιο και θα εστιάζει στη «δυσαρμονία» αυτής της ιστορικής συνάντησης.

Δείτε το τρείλερ της ταινίας

..ΕλβιΣ Πρισλεϊ Ριτσαρντ Νιξον

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...