Φώφη - Σταύρος: Έχουν απόψε ραντεβού

         Με φόντο τις συζητήσεις για νέο κόμμα. Στο Θεοδωράκη απάντησε χθες με επιστολή ο Παπανδρέου, στον οποίο εν τω μεταξύ τηλεφώνησε ο Λεβέντης
Adtech Ad
Συνάντηση στις πέντε σήμερα το απόγευμα θα έχουν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με φόντο τις συζητήσεις για νέο κόμμα, στο πλαίσιο του πολύπαθου “τρίτου πόλου”.


AdTech Ad

Τη σχετική συζήτηση είχε ανοίξει αρχικά με επιστολή της στον κ.Θεοδωράκη, αλλά και στο Γιώργο Παπανδρέου, η κ.Γεννηματά. Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τη νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες, ενώ χθες απάντησε και σε αντίστοιχη επιστολή του επικεφαλής του Ποταμιού, που τον προσκάλεσε σε διάλογο για την κεντροαριστερά και επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης και μαζί του.
Η συνάντηση Γεννηματά- Θεοδωράκη σήμερα πραγματοποιείται στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή. Πάντως αν και οι δύο πλευρές εκφράζουν ικανοποίηση για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, δεν είναι βέβαιο ότι έχουν τους ίδιους στόχους εκλογικών συνεργασιών. Ο κ.Θεοδωράκης δεν επιθυμεί αυτή η συνεργασία να περιοριστεί αυστηρά στα δύο κόμματα, ενώ η κ.Γεννηματά αποκλείει οποιαδήποτε προσέγγιση με τη ΝΔ προεκλογικά
Στον κ.Παπανδρέου τηλεφώνησε εν τω μεταξύ χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ζητώντας να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ. Συμφώνησαν μάλιστα να συναντηθούν


.."Σταθερά προσηλωμένος στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα", δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός σε απαντητική επιστολή στον επικεφαλής του Ποταμιού
Adtech Ad
Θετική ήταν η ανταπόκριση του Γιώργου Παπανδρέου σε επιστολή που του έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με την οποία τον προσκαλεί σε διάλογο για την κεντροαριστερά.
AdTech Ad
"Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου, στην οποία περιλαμβάνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.
Με βάση αυτήν τη στόχευση, συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα: «Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά – όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις», αναφέρει η απαντητική επιστολή του πρώην πρωθυπουργού και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ.
Και συνεχίζει: "Πιστεύω ακράδαντα ότι, είναι χρέος μας να προσδώσουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτό το εγχείρημα.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική, ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού – όπως φάνηκε και από τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση.
Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σύντομα από κοντά".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...