«100 Κιθάρες για τον Πειραιά»-Η ΕΡΤ2 μεταδίδει τη συναυλία απευθείας από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τη μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ σ’ αυτόν τον χώρο, με τίτλο «100 Κιθάρες για τον Πειραιά». Η ΕΡΤ2, στις 21:30, μεταδίδει απευθείας την πρωτότυπη αυτή συναυλία, που διοργανώνεται από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και εντάσσεται στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά,
 το οποίο πραγματοποιείται με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, Βασίλης Μαστοράκης. Η συναυλία αυτή θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την κιθάρα, ενώνοντας 100 σολίστες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας (ΕΚΟ), υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη. Στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα είναι ενταγμένες για τη συγκεκριμένη συναυλία οι τοπικές ορχήστρες, του Πειραιά, της Νίκαιας, της Καλλιθέας, του  Αγίου Δημητρίου, του Αμαρουσίου, των Δυτικών Προαστίων, του Περιστερίου, της Παιανίας, των Βριλησσίων κ.ά.
!00 κιθάρες

Με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα συμπράττουν το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical-BMG Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης  Μαστοράκης), η σολίστ κιθάρας Μάρω Ραζή και οι βιρτουόζοι των εγχόρδων «String Demons» (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη).
Επίσης, συμμετέχουν ο κιθαριστής Μιχάλης Σουρβίνος, ο φλαμενκίστας Σπύρος Τσιώλης, η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, ο ντράμερ Χάρης  Παναγιωτόπουλος, ο κοντραμπασίστας Όσβαλντ Αμιράλης κ.ά.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια μουσική περιήγηση σε εμβληματικά έργα της παγκοσμίας και ελληνικής μουσικής.
  • Η είσοδος στη συναυλία έχει συμβολικό αντίτιμο 5 ευρώ.
  • Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν αποκλειστικά σε υποτροφίες φοίτησης για αριστούχους μαθητές και παροχές οικονομικής διευκόλυνσης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.
  Twitter on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...