Δήλωση-έκπληξη από τον Γ. Κύρτσο: Η αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Απριλίου - Θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους

«Η αξιολόγηση θα κλείσει. Το θέλουν όλοι παρά τις δυσκολίες και η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι θα γίνει εντός του Απριλίου» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος και πρόσθεσε ότι όλα δείχνουν πως θα ρυθμιστεί και το ζήτημα του χρέους με τη λεγόμενη αναδιάρθρωση.
Όπως είπε ο κ. Κύρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», η επικείμενη συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της αναδιάρθρωσης του χρέους
δεν σημαίνει ότι από αύριο θα γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών, αλλά –όπως επισήμανε- στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής θα βελτιωθεί και θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις. «Θα υπάρξουν προϋποθέσεις να πάει καλύτερα η οικονομία και σε ένα, ενάμισι, δύο χρόνια θα αρχίσει αυτό να περνάει και στην καθημερινότητα του πολίτη» τόνισε, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του για την επιβολή περισσότερων φόρων (κυρίως σε καύσιμα και ασφαλιστικές εισφορές) στο πλαίσιο της συμφωνίας.



Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν η ΝΔ έπρεπε να ζητήσει πρόωρες εκλογές, ο κ. Κύρτσος εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία, αλλά η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «έχει καλύψει τεράστια απόσταση στα οικονομικά» αλλάζοντας τη στάση της, σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.
«Η μεγάλη ένσταση της ΝΔ δεν έχει τόσο σχέση με τα οικονομικά όσο με την εικόνα που βλέπουμε στον Πειραιά, την Ειδομένη, δηλαδή αν υπάρχει κράτος και αποτελεσματική κυβέρνηση» είπε ο κ. Κύρτσος και επισήμανε ότι η εκτόξευση του κόστους για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, από 600 εκ. στο 1,5 δισ ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι πιθανόν να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά και στα δημοσιονομικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...