Είστε έτοιμοι για μία βουτιά στην «πισίνα του θανάτου» στους καταρράκτες της Βικτώριας;

Σας αρέσει να ζείτε στα όρια; Τότε αυτός ο καταρράκτης είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

Μετά τον επικίνδυνο βράχο στην άκρη του βουνού Pedra da Gavea, στον οποίο ανεβαίνουν πολλοί τολμηροί για να βγάλουν φωτογραφία, άλλο ένα στοιχείο της φύσης έρχεται να μας κόψει την ανάσα.

victoria falls pool
Πρόκειται για μία φυσική «πισίνα» η οποία βρίσκεται πάνω από τους καταρράκτες της Βικτώρια, στην Ζάμπια και είναι γνωστή ως «πισίνα του διαβόλου» (Devil's Pool).

To συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 107 μέτρων, είναι προσβάσιμο μόνο μερικούς μήνες τον χρόνο και αυτές οι φωτογραφίες είναι αρκετές για να αποδείξουν πόσο κοντά βρίσκεται στην άκρη του καταρράκτη.
victoria falls pool
Από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο, η στάθμη του ποταμού Zambezi πέφτει, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή του, ένα φυσικό βαθούλωμα, το οποίο θυμίσει μία μικρή πισίνα. Αν και το νερό συνεχίζει να κυλά στον καταρράκτη, ο βράχος δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα που συγκρατεί εκείνους που τολμούν να βουτήξουν. Αντίθετα, μπορούν να παραμείνουν άνετα στο σημείο για αρκετή ώρα.
devil pool
Στο σημείο οργανώνονται αρκετές επισκέψεις μέσα από ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και πάλι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...