Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες-Πότε θα πρέπει να αλλάξετε τις παλιές και πόσο θα κοστίσει; (Photos)

Πλησιάζει η ώρα των νέων ταυτοτήτων, στις οποίες προστίθενται σημαντικά νέα στοιχεία, που σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν ακόμα και τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ.
Οι νέες ταυτότητες των οποίων η κυκλοφορία το πιθανότερο είναι να αρχίσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017, αναμένεται να περιέχουν βιομετρικά στοιχεία που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται.

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσιπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.
Για να αλλάξουμε τις παλιές ταυτότητες θα χρειαστούν και 10 ευρώ, όσο δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
Οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...