Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε νέα συμφωνία (Videos)

«Η χώρα χρειάζεται ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας με την Ευρώπη που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διεκδικήσει γιατί δεν είναι αξιόπιστος», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού»,
ενώ, όπως είπε, εξακολουθεί ακόμη και τώρα να μην πιστεύει την πολιτική που καλείται να εφαρμόσει.
«Ο κ.Τσίπρας επέλεξε το μείγμα της πολιτικής, κάτι το οποίο είπαν ξεκάθαρα και οι δανειστές», είπε αναφερόμενος στους αυξημένουςφόρους που πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα και προβάλλοντας την εναλλακτική πρόταση της παράταξής του, είπε «εμείς έχουμε άλλο δρόμο, αυτό με τον οποίο περιορίζονται οι δαπάνες» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «η οικονομία δεν θα ανακάμψει με αυτά τα μέτρα».
Ερωτηθείς τι θα έκανε διαφορετικά, αν είχε εκλεγεί η ΝΔ στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι, «εμείς θα ακλουθούσαμε ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων, υπάρχει άλλος δρόμος για να πετύχουμε τους ίδιους δημοσιονομικούς στόχους» και αναφέροντας παράδειγμα διαφορετικής πολιτικής, είπε ότι, «υπάρχουν στρεβλώσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, εμείς δεν θα δίναμε αυξήσεις κι αν το κάναμε, θα φροντίζαμε να τις πάρουν αυτοί που τις αξίζουν».
«Ο κ.Τσίπρας φροντίζει να τις πάρουν οι πολιτικοί του υπάλληλοι» πρόσθεσε σχετικά, τονίζοντας ότι, δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού.
Ερωτηθείς γιατί ζητεί εκλογές, απάντησε ότι, δεν του αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός και ότι θέλει «συμφωνία αλήθειας. «Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει, γιατί δεν έχει αξιοπιστία» και περιγράφοντας το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, πρότεινε «να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως, θα συμφωνήσουμε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Θα πείσουμε τους δανειστές ότι, μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα».
«Ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι, «ο κ.Τσίπρας δεν έχει αξιοπιστία».


«Συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, διαφωνούμε με το υπεραμείο»
«Το κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα είναι φτωχότερο στο τέλος του 2016 κατά 5000 ευρώ, σε σχέση με το τι θα είχε γίνει αν δεν είχε βγει ο κ.Τσίπρα» ανέφερε σχετικά με το κόστος των νέων μέτρων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το 2014 τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο λαός δεν θα δώσει στον κ.Τσίπρα συγχωροχάρτι για τα όσα έγιναν το πρώτο μισό του 2015».
«Συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Διαφωνούμε με το υπερταμείο με ζωή 99 χρόνια. Το υπερταμείο και ο κόφτης είναι το τίμημα της έλλειψης αξιοπιστίας στον κ.Τσίπρα» είπε σχολιάζοντας τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές.
«Το ψέμα και η αλήθεια είναι σημαντικά στην πολιτική ζωή, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εδώ υπήρξε ένας Πρωθυπουργός ο οποίος είπε ψέματα και εξαπάτησε τους πολίτες, καθώς και ότι αυτό έχει κόστος», είπε εκτοξεύοντας νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού.
«Ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο αριστερός, είναι και δεξιός, το έχω ζήσει κι εγώ αυτό. Είχαμε κι εμείς κακές συνήθειες, τις οποίες αντιγράψαμε από τον βασικό μας αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ», είπε κάνοντας αυτοκριτική.
Οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας
Σχετικά με εναλλακτικά μέτρα τα οποία προτείνει η ΝΔ και θα μπορούσαν να φέρουν το ρυθμό ανάπτυξης στο 4%, τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ότι, αν η παρατάξή του ήταν ή θα γίνει κυβέρνηση, θα έκανε τα εξής:
-Φορολογικό σύστημα: απλή φορολογική κλίμακα, προσαρμοζόμενη στους συντελεστές, ανάλογα με το σύστημα
-Να γίνει ελκυστική η χώρα στους επενδυτές.
Σχετικά με το δεύτερο, ανέφερε ότι, «οι επενδύσεις πρέπει να φτάσουν στο ευρωπαϊκό Μέσο όρο, Η Ελλάδα έχει γίνει φτηνή για επενδύσεις, η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα».
Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ, οι βασικοί άξονες του προγράμματος του κόμματος, θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη.
«Η πίτα πρέπει να μεγαλώσει, δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το μοίρασμα της μιζέριας, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.
Αναφερόμενος στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, σημείωσε ότι, «εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, είτε ψήφισαν ναι είτε όχι, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα επενδύσω σε ταξικό διχασμό.   Ο πλούτος θα πρέπει να επιμεριστεί δίκαια» και εκτοξεύοντας νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό, είπε ότι, δεν θα επενδύσει στον ταξικό διχασμό, «όπως κάνει συνειδητά ο κ.Τσίπρας».
«Όλοι γνωρίζουν ότι, η Ελλάδα θα πάει μπροστά μέσα από μία νέα συμφωνία» επανέλαβε.
Nα αποσυρθεί η διάταξη για τις off shore
Για τη διάταξη που αφορά στις off shore εταιρείες, η οποία αποκαλύφθηκε από τον Τύπο, παραδέχτηκε ότι, «θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί από τους βουλευτές μας» και συμπλήρωσε ότι, «μέσα σε 7.500 σελίδες, που έπρεπε να διαβαστούν σε 48 ώρες, αυτό δείχνει ότι, η κυβέρνηση είχε σκοπό να το περάσει στα ψιλά»
«Σήμερα ρωτάμε γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση, ας δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά η διάταξη» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη.
Κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι, «έχει αντιγράψει όλες τις κακές τακτικές του πελατειακού κράτους», σημειώνοντας ότι, προσλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους έκαναν μαζί καταλήψεις».
«Εγώ δεν θα διχάσω, γιατί και αυτό είναι διαφθορά, διαφθορά των συνειδήσεων» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...