Το πριβέ κλαμπ του Walt Disney, το εστιατόριο που δεν είχε ελεύθερο τραπέζι εδώ και 38 χρόνια

Το πριβέ κλαμπ του Walt Disney, το εστιατόριο που δεν είχε ελεύθερο τραπέζι εδώ και 38 χρόνια και αρκετά ακόμη παραδείγματα.
Μια τσάντα Birkin του οίκου Hermes είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα στάτους και μόνο πολύ λίγοι και πολύ διάσημοι την κρατούν στα χέρια τους. Σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι σχεδόν αδύνατο μια οποιαδήποτε γυναίκα να αγοράσει μια τέτοια τσάντα, ακόμα κι αν διαθέτει και προτίθεται να δώσει τα πάνω από 7.500 ευρώ που απαιτούνται για να την αποκτήσει.

Χωρίς λίστα αναμονής, χωρίς σύστημα παραγγελίας και χωρίς να μπορεί κανείς να γνωρίζει πότε θα είναι η επόμενη τσάντα διαθέσιμη, η Birkin είναι τόσο δυσπρόσιτη για τους πολλούς που μόνο άνθρωποι της high society και με υψηλό προφίλ μπορεί να μπορέσουν να την πιάσουν στα χέρια τους.
priastyd1
Ωστόσο οι τσάντες αυτές δεν είναι η μόνη αλλά μόνο μία από τις «πολυτέλειες» που δεν αρκούν τα χρήματα για να τις αποκτήσει κάποιος.

Το πιο κλειστό fitness class στον κόσμο

lux2
Οι λίστες αναμονής για το μάθημα Skinny Bitch Collective class, το οποίο λατρεύουν οι τα περισσότερα τοπ μόντελ στον πλανήτη, είναι τόσο μεγάλες που το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος μη διάσημος είναι να γραφτεί σε μια λίστα με email για να ειδοποιηθεί πότε η λίστα αναμονής της Βρετανίας (εκεί έκανε το ρεπορτάζ της η Daily Mail) αποδέχεται νέες εισαγωγές.
Το μάθημα έχει περιγραφεί από μία από τις VIP που συμμετείχαν ως «η άσκηση για γυναίκες που δείχνουν σαν συντρόφους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του Leonardo DiCaprio».
Ίσως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός πως οι συμμετέχουσες συνεργάζονται πολύ στενά η μία με την άλλη: για παράδειγμα η μία κάνει πους απς και όταν βρίσκεται στην υψηλότερη θέση η άλλη πηδά από πάνω της ή η μία πιέζει τα γόνατα της άλλης όταν κάνει βαθιά καθίσματα. Η «κοινότητα» των διάσημων ασκούμενων συμβουλεύει επίσης σεξ κάθε πρωί, ποτέ να μην παραλείπεται το πρωινό και να αποφεύγεται το φαγητό στα αεροπλάνα.

Τσάντες που πωλούνται μία ανά έξι δευτερόλεπτα

lux3
Αν είστε από εκείνες που απέκτησαν μια πολυπόθητη Birkin και κάπως τη βαρεθήκατε, υπάρχει ακόμα μια τσάντα που την επιθυμούν διακαώς οι πιο διάσημες εκπρόσωποι της ελίτ. Μετά το λανσάρισμά της, το 2012, (από τις Rachel Mansur και Floriana Gavriel) η νεοϋορκέζικη Mansur Gavriel αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ και η bucket bag του εξαντλείται μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της πώλησής τους.
Η -προσιτή- τιμή τους είναι 500 ευρώ (αν μπορείς να δώσεις 7.500 ευρώ για μια Birkin δίνεις για αστείο 500 για μια Mansur Gavriel) και η απλή εμφάνισή τους υπονοεί καλό γούστο και όχι επιδειξιομανία. Σήμερα οι τσάντες Mansur Gavriel ξεπουλάνε σε έξι δευτερόλεπτα. Αυτό συμβαίνει επειδή για κάθε τσάντα που είναι έτοιμη προς πώληση υπάρχουν 300 πιθανοί αγοραστές, κι έτσι ο λεγόμενος «απλός κόσμος» δεν θα καταφέρει μάλλον ποτέ να αποκτήσει μια.
Ο περιορισμένος αριθμός τους δεν είναι τυχαίος, η εταιρεία συνεργάζεται μόνο με ένα εργοστάσιο κι έτσι ο ρυθμός παραγωγής είναι πολύ χαμηλός.
Ορισμένες διάσημες ωστόσο δεν δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν μια τέτοια τσάντα, ανάμεσα τους η Sienna Miller και η Kirsten Dunst.

Το πριβέ κλαμπ του Walt Disney

priastyd2
Υπάρχει μια κρυφή πόρτα στη Disneyland της Καλιφόρνια, με τον αριθμό 33 πάνω της. Είναι σχεδόν απίθανο να περάσει κάποιος μη διάσημος αυτή την πόρτα, γιατί οδηγεί στο περίφημο Club 33, την ιδιωτική λέσχη μόνο για μέλη που ίδρυσε ο ίδιος ο Walt Disney και έχει λίστα αναμονής 14 ετών.
Αν τελικά δοθεί σε κάποιον καταφατική απάντηση, η εγγραφή κοστίζει πάνω από 20.000 ευρώ και στη συνέχεια η ετήσια συμμετοχή είναι στα 8.200 ευρώ. Θα έχει βέβαια την ευκαιρία να συναναστραφεί τον Τζακ Νίκολσον και τον Τομ Χανκς.
priastyd3
Το Club 33 άνοιξε επισήμως τον Μάιο του 1967. Προοριζόταν για ένα μέρος όπου ο Walt Disney θα ψυχαγωγούσε τους VIP επισκέπτες του - αλλά τελικά εκείνος πέθανε πριν ολοκληρωθεί. Το εστιατόριο προσφέρει μενού έξι πιάτων της γαλλικής κουζίνας και είναι το μόνο μέρος στη Disneyland όπου σερβίρεται αλκοόλ. Το dress code είναι μάλλον χαλαρό, απαγορεύονται τα σανδάλια και τα αμάνικα αλλά επιτρέπονται τα τζιν.

Η VIP σουίτα ξενοδοχείου

lux4
Η Βασιλική Σουίτα στο ξενοδοχείο Lanesborough Hotel στο Λονδίνο, όπου η βραδιά κοστίζει σχεδόν 18.000 ευρώ, είναι συνήθως κατειλημμένη από κάποιον διάσημο: Madonna, Leonardo DiCaprio και Jim Carrey έχουν μείνει, μεταξύ άλλων, εκεί.
priastyd5
Με εμβαδό 445 τετραγωνικών μέτρων, η σουίτα διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και μπάνια, δύο σαλόνια και μια τραπεζαρία. Αν ο φιλοξενούμενος θέλει κάπου να πάει, η Rolls-Royce Phantom του ξενοδοχείου και ο σοφέρ της είναι διαθέσιμοι.

Τζετ για το… τζετ-σετ

lux5
Για τους πολύ πλούσιους και διάσημους που θέλουν να κάνουν και λίγο τη φιγούρα τους, το G650 Gulfstream είναι το απόλυτο «γκάτζετ». Υπάρχουν μόνο 40 στον κόσμο και το καθένα κοστίζει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Η λίστα αναμονής φτάνει τα τρία χρόνια και 160 VIP περιμένουν να βρεθούν με αυτά στους ουρανούς, ανάμεσά τους και η Oprah Winfrey.

Το εστιατόριο που δεν είχε ελεύθερο τραπέζι εδώ και 38 χρόνια

lux6
Απλώς δεν μπορείς να κλείσεις τραπέζι στο ηλικίας 120 ετών εστιατόριο Rao’s στη Νέα Υόρκη, δεν έχει υπάρξει ελεύθερο τραπέζι εδώ και 38 χρόνια. Ούτε οι τοπ κριτικοί γαστρονομίας δεν μπορούν να μπουν: η τελευταία κριτική για το περίφημο εστιατόριο ήταν πριν από περισσότερα από 35 χρόνια.
Ίσως αυτή η «ιδιωτικότητα» να είναι ο λόγος που το μικροσκοπικό Rao είναι εξαιρετικά δημοφιλές ανάμεσα στους διάσημους όπως οι Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio, Madonna και Liza Minnelli.Τα δέκα τραπέζια του «ανήκουν» σε βάση χρονομίσθωσης στους μυστηριώδεις και ζάμπλουτους ιδιοκτήτες τους και περνούν μέσω κρατήσεων στους επιφανείς καλεσμένους τους.
Το φαγητό ωστόσο είναι κάθε άλλο παρά περίπλοκο ή σνομπ: πρόκειται για ένα κλασικό ιταλικό εστιατόριο- οι γιγάντιοι κεφτέδες του είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα- και οι τιμές του είναι λογικές. Οι θαμώνες του λένε πως η οικογένειά στην οποία ανήκει το εστιατόριο ακόμα διαβάζει το μενού στα τραπέζια και το ταμείο δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες. Τα περισσότερα βράδια το εστιατόριο πλημμυρίζει τραγούδια ενώ ο ιδιοκτήτης παίζει πιάνο και λέγεται πως η ατμόσφαιρα θυμίζει ιταλικό γαμήλιο γλέντι.
Όταν η Daily Mail τηλεφώνησε στο Rao’s, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, ενημερώθηκε από τον τηλεφωνητή πως οι κρατήσεις έχουν κλείσει και πως ήταν άσκοπο να αφήσουν κάποιο μήνυμα καθώς «δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε».
leo
Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο μυστηριώδες εστιατόριο, μπορείτε να το κάνετε μόνο στην ταινία «The Wolf Of Wall Street»: το Rao’s είναι το μέρος όπου ο αδίστακτος Leonardo DiCaprio πηγαίνει τον δικηγόρο του.

Το βρετανικό ρολόι για το οποίο θα περιμένετε πολύ

lux7
Οι σταρ κοιτούν την ώρα σε ρολόγια όπως το εικονιζόμενο RW Smith. Τα φτιάχνει ο βραβευμένος ωρολογοποιός Roger Smith από το Isle of Man και κοστίζουν περισσότερο κι από ένα αυτοκίνητο: από 125.000 έως 630.000 ευρώ και είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσει ένας μη VIP να τα αποκτήσει.
Το κάθε ένα χρειάζεται 11 μήνες για να κατασκευαστεί και υπάρχει λίστα αναμονής τεσσάρων ετών με μόνο τους VIP να μπορούν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της. Τώρα περίπου 50 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ένα τέτοιο ρολόι.
priastyd4
Τα ρολόγια φτιάνονται με τη μέθοδο «Daniels method» σύμφωνα με την οποία ένας άνθρωπος σχεδιάζει και φτιάχνει όλο το προϊόν, από τις πρώτες ύλες μέχρι τα μη μηχανικά μέρη, αντί να εξειδικεύεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο εξάρτημα. Πολύ λίγοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να το κάνουν αυτό.
Τα πολύ καλά νέα για το ρολόι αυτό είναι πως το καθένα έχει διάρκεια ζωής που φτάνει τα 200 χρόνια.
Μάλιστα είναι τόσο σπάνια που δεν μπορεί κανείς να τα βρει ούτε «από δεύτερο χέρι». Μόνο ένα μεταχειρισμένο βγήκε προς πώληση την τελευταία δεκαετία και έφτασε τα 150.000 ευρώ.
Ο σχεδιαστής κοσμημάτων που πουλά μόνο στους διάσημους
Εδώ και δεκαετίες οι αστέρες της high society απευθύνονται στον χρυσοχόο της Νέας Υόρκης Jacob Arabo. Μεταξύ αυτών είναι η Victoria Beckham που έλαμψε στο κόκκινο χαλί με τα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ σκουλαρίκια του. Η Miranda Kerr συχνά φορά το σμαραγδένιο δαχτυλίδι του με αξία άνω των 300.000 ευρώ ενώ η Rihanna εμφανίστηκε στο 2014 Met Ball με το 18 καρατίων τσόκερ που φέρει την υπογραφή του- και κοστίζει 950.000 ευρώ.
priastyd6
Δεν μπορεί όμως ο οποιοσδήποτε να τα φορέσει στα χέρια, τα αυτά ή το λαιμό του- ακόμα κι αν έχει τα χρήματα να τα αγοράσει. Γιατί ο Jacob σχεδιάζει κοσμήματα μόνο για VIPs.
«Οι celebrities έρχονται σε μένα για τα τολμηρά και μοναδικά κομμάτια μου που δεν μπορούν να βρουν σε άλλες εταιρείες», εξηγεί ο 50χρονος designer.
Μανικιούρ για πολύ ωραία χέρια και πολύ βαθιές τσέπες
lux8
Αν δεν είσαι η Joan Collins ή η Kate Moss είναι απίθανο να συναντήσεις face to face τον μανικιουρίστα των διάσημων Leighton Denny.
Οι «θεραπείες» του κοστίζουν έως 26.000 ευρώ και λέγεται πως έχει αφήσει μέχρι και πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας στην… αναμονή. Εκεί όπου τον περιμένουν ακόμα 200 rich and famous.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στο κομμωτήριο της Jo Hansford στο Mayfair. Μπορεί να κλείσετε το ραντεβού, αν σας αρέσουν τα μαλλιά της Nigella Lawson, της Gwyneth Paltrow ή της Angelina Jolie, αλλά μην περιμένετε να περιποιηθεί η ίδια την κόμη σας. Και το ραντεβού θα σας κοστίσει περίπου 650 ευρώ. «Θα ήθελα να τους βλέπω εγώ όλους αλλά δεν μπορώ», εξηγεί.
priastyd7
Το ίδιο θα ήθελε και η Nichola Joss, αισθητικός των Cate Blanchett, Scarlett Johansson και Gisele. Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους βοηθούς της αλλά η ίδια φροντίζει το δέρμα των διάσημων πελατών της στα σπίτια τους- υπηρεσία για την οποία η λίστα αναμονής είναι μακρά…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...