Η θεαματική καταβόθρα μέσα σε λίμνη της Πορτογαλίας Το νερό μοιάζει να χάνεται στα έγκατα της Γης - Δείτε βίντεο

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για θαύμα της φύσης αλλά αυτή η μυστηριώδης καταβόθρα μέσα σε λίμνη, στην Πορτογαλία, είναι στην πραγματικότητα ανθρώπινο δημιούργημα.
Ονομάζεται Covão do Conchos και εντοπίζεται σε μια κατά τα άλλα ήρεμη λίμνη στο Εθνικό Πάρκο Serra da Estrela.
Βλέποντας κανείς την εικόνα της τρύπας που μοιάζει να οδηγεί το νερό στα έγκατα της Γης
αποκομίζει μια αίσθηση απόκοσμη ωστόσο η δημιουργία της εν λόγω καταβόθρας είναι πολύ λιγότερο μυστικιστική και πολύ περισσότερο συναρπαστική απ’ ό,τι θα φανταζόμασταν.
Στη λίμνη υπάρχει άνοιγμα 4,6 μέτρων με περιφέρεια 48 μέτρων από όπου το νερό πέφτει σε ένα φράγμα και, σύμφωνα με τη Daily Mail, μέσα από τούνελ 1500 μέτρων οδηγείται στο υδροηλεκτρικό φράγμα Lagoa Comprida.
Το «σύστημα» αυτό, που καταγράφηκε από drone, φτιάχτηκε το 1955. Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων η φύση βρήκε τον τρόπο να εκφραστεί στην «είσοδο» του τούνελ με βρύα και φυλλώματα να τη στολίζουν.
Παρότι η λίμνη βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο στην οροσειρά Serra de Estrela, έχει γίνει δημοφιλής προορισμός πεζοπορίας. Ωστόσο στους τουρίστες απευθύνεται προειδοποίηση για το πιθανώς επικίνδυνο μονοπάτι και τους συστήνεται να φορούν κατάλληλα ρούχα καθώς η θερμοκρασία εκεί είναι πολύ χαμηλή.
Ειδικά το χειμώνα η περιοχή καλύπτεται από ένα πέπλο χιονιού και πάγου.
droan1 droan2 droan3
.Πορτογαλια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...