Συνάντηση Τσίπρα - Ρέντσι για τη διαμόρφωση ενός «νότιου άξονα»

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Brexit, στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βρέθηκε η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας «νότιος άξονας», το λεγόμενο κλαμπ των χωρών της Μεσογείου.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ανάγκη οι χώρες του νότου, να διαμορφώσουν τη δική τους αναπτυξιακή πρόταση, μία ιδέα που στηρίζει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ματέο Ρέντσι συμφώνησαν ότι στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας μεσογειακός πόλος, προκειμένου να υπάρξει μία νέα ισορροπία στην Ευρώπη και να δημιουργηθεί μία πιο κοινωνική Ευρώπη, μπορούν να ενταχθούν και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία.
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η Σύνοδος των Ευρωπαίων προοδευτικών ηγετών και αξιωματούχων, στην οποία μετέχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και άλλους ομολόγους του, για τη στάση που τήρησαν στο βρετανικό δημοψήφισμα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...