Χρ. Μαντάς: Δεν τίθεται θέμα μείωσης συντάξεων

Όποιο πρόβλημα με τις συντάξεις, εκτός από τις επικουρικές, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και θα διευθετηθεί πολύ σύντομα, διαβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο. Παράλληλα, ο Χρ. Μαντάς απέρριψε κάθε σενάριο ακύρωσης του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα
και χαρακτήρισε ως τουλάχιστον βιαστικές τις αντιδράσεις της ΝΔ για την ανακοίνωση της Cosco.
Ειδικότερα, με αφορμή την επιστολή της Cosco στην επιτροπή εμπορίου της Βουλής, κατά την κύρωση της νέας σύμβασης παραχώρησης ΟΛΠ – Δημοσίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας την Τετάρτη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην επιτροπή εμπορίου, όπου ο υπουργός ανέφερε ότι τα σημεία της διαφωνίας της Cosco είναι νομοτεχνικού χαρακτήρα και δεν δικαιολογούνται οι έντονες αντιδράσεις της ΝΔ, όπου έσπευσε να δημιουργήσει «αρνητικό κλίμα» ακόμα και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.
Ο Χρ. Μαντάς σημείωσε ότι «οι σχέσεις μας την Κίνα είναι στρατηγικού χαρακτήρα και δεν τίθεται κανένα θέμα για το ταξίδι του πρωθυπουργού, όπως επιβεβαιώνουν και διπλωματικές πηγές».
Όσον αφορά το ζήτημα της καταβολής των συντάξεων ο Χρ. Μαντάς ξεκαθάρισε ότι για τις επικουρικές υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την καταβολή τους κάθε δεύτερη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, ενώ για τις μειώσεις που παρατηρήθηκαν σε κύριες συντάξεις είπε: «με βάση και με την νομοθεσία δεν τίθεται θέμα μείωσης κύριων συντάξεων, όποιο λάθος είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και θα διορθωθεί πολύ σύντομα από το υπουργείο εργασίας». «Δεν θα παραβιαστεί με κανέναν τρόπο η ελληνική νομοθεσία», ξεκαθάρισε.
Πηγή: Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...