Αυξάνει τη διαφορά του πρωτάθλημα ο Χάμιλτον με τη νίκη του στο γερμανικό Γκραν Πρι

Ο Λιούις Χάμιλτον επέκτεινε τη διαφορά του από το Νίκο Ρόσμπεργκ στο πρωτάθλημα οδηγών, στους 19 βαθμούς, κερδίζοντας το Γκραν Πρι της Γερμανίας στο Χόκενχαϊμ. Ήταν η έκτη νίκη του Βρετανού πιλότου στους τελευταίους επτά αγώνες, και 49η συνολικά στην καριέρα του.

Το καλύτερο που μπόρεσε να καταφέρει στον αγώνα ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ήταν η τέταρτη θέση, πίσω και από τις δύο Red Bull, αφού δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για την παράνομη, όπως έκριναν οι αγωνοδίκες, προσπάθειά του, να περάσει τον Μαξ Φερστάπεν στη μάχη για τη δεύτερη θέση.
Έτσι, τα δύο τελευταία σκαλιά του βάθρου, πήγαν στους δύο πιλότους της Red Bull, με το Ντάνιελ Ρικιάρντο να εκμεταλλεύεται αυτήν τη φορά την καλύτερη στρατηγική της ομάδας του και να τερματίζει μπροστά από τον τιμ μέιτ του, Μαξ Φερστάπεν – ο οποίος είχε κατορθώσει να τον περάσει στην εκκίνηση – γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την 100η συμμετοχή του στη Φόρμουλα 1.
Πίσω από τις δύο Red Bull και Mercedes, οι πιλότοι της Ferrari είχαν έναν μοναχικό αγώνα, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίζει στην 5η θέση μπροστά από τον συναθλητή του στη Scuderia Κίμι Ράικονεν.
Έβδομος ήταν ο τοπικός ήρωας Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India, ενώ στην όγδοη θέση τερμάτισε η McLaren του Τζένσον Μπάτον, ο οποίος προσπέρασε στον προτελευταίο γύρο, τη Williams του Βάλτερι Μπότας.
Ο βαθμός της δέκατης θέσης, πήγε στην άλλη Force India, του Σέρχιο Πέρες, ο οποίος προσπέρασε επίσης στον προτελευταίο γύρο, τη McLaren του Φερνάντο Αλόνσο.
Επιστροφή στη δράση μετά από τέσσερις εβδομάδες, στις 28 Αυγούστου, με το Γκραν Πρι του Βελγίου στο Σπα.


















πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...