Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα ματιά τον Άγιαξ και πήρε την ισοπαλία στην Ολλανδία .ΒΙΝΤΕΟ.

Αυτός ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς είναι έτοιμος για πρόκριση, στέλνοντας στο καναβάτσο τον Άγιαξ!
Ο Δικέφαλος έμεινε «όρθιος» μέσα στο «Άμστερνταμ Αρίνα» κόντρα στον Αίαντα, παίρνοντας «χρυσή» ισοπαλία (1-1), πετυχαίνοντας το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ με τρομερή ενέργεια του Κάμπος (27') και παρά την ισοφάριση που δέχθηκε από τον καλύτερο παίκτη των Ολλανδών, Ντόλμπεργκ (58'), δεν κινδύνευσε ποτέ επί της ουσίας στο β' ημίχρονο.

Το μοναδικό διάστημα που ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε την τύχη με το μέρος του ήταν στο πρώτο μισάωρο του ματς, όταν οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες, με κορυφαία στιγμή στο 20', όταν η μπάλα από το σουτ του Ρίντεβαλ «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.
Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον σε θέση ισχύος κόντρα σε αυτόν τον Άγιαξ σε ό,τι αφορά την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League, έχοντας σε μία εβδομάδα και το μεγαλύτερό του «όπλο»: την κατάμεστη Τούμπα!



Πώς έπαιξε

Τα μοναδικά ερωτηματικά που υπήρχαν για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ήταν η στελέχωση της μεσαίας γραμμής, καθώς τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά ήταν αναμενόμενες οι επιλογές του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός σε σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ως «καθαρό» εξάρι τον Τσίμιροτ και μπροστά για περισσότερα τρεξίματα τους Χαρίση και Σακχόφ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ όπως ήταν αναμενόμενο περίμενε εξαρχής τον Άγιαξ, αφού μέσα στο «Άμστερνταμ Αρίνα» ο Αίαντας κάνει το δικό του παιχνίδι και από την πλευρά του ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να «οχυρωθεί» μεσοαμυντικά, πιέζοντας μεταξύ της δικής του μεγάλης περιοχής και μεσαίας γραμμής.
Με την εικόνα του ματς, ο ΠΑΟΚ ανάγκασε τον Άγιαξ να επιχειρεί αρκετά σουτ εκτός περιοχής, όπως στο 18’, όταν ο Κλάασεν έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Γλύκο σε ασταθή επέμβαση. Στην επιστροφή, μάλιστα, ο Ντόλμπεργκ σκόραρε, αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.
Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή για τους Ολλανδούς σημειώθηκε δύο λεπτά αργότερα, με τον Ρίντεβαλ να επιχειρεί εκπληκτικό πλασέ με το αριστερό, αλλά η μπάλα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Οι παίκτες έψαχναν αυτή τη μία φάση στην οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα είτε του Ροντρίγκες, είτε του Κάμπος και το πλάνο εφαρμόστηκε άριστα στο 27’.
Δράστης ήταν ο Κάμπος, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άγιαξ, προλαβαίνοντας και την έξοδο του Σίλεσεν και με ωραίο πλασέ από πολύ δύσκολη γωνία βάζοντας παράλληλα πολλά φάλτσα στην εκτέλεσή του, άνοιξε το σκορ για τον «Δικέφαλο». Μέχρι τη λήξη του α’ μέρους ο Άγιαξ είχε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία, αλλά ο Γλύκος δήλωσε «παρών», όταν στο 38’ είπε «όχι» στο σουτ του Ελ-Γκάσι.
Ανάλογο ήταν το πλάνο και στο β’ ημίχρονο και μάλιστα ο ΠΑΟΚ έδειξε να διαχειρίζεται καλύτερα την κατάσταση, διότι πλην μίας κεφαλιάς του Ντόλμπεργκ στο 47’ που ανάγκασε τον Γλύκο σε απόκρουση, ο Άγιαξ αδυνατούσε να απειλήσει. Ωστόσο, φαινόταν ότι μεσοαμυντικά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κινητικότητα του επιθετικού των Ολλανδών, καθώς ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο επικίνδυνος παίκτης.
Για τον ΠΑΟΚ, δυστυχώς, αυτό επιβεβαιώθηκε στο 58’, όταν ο Ντόλμπεργκ έπιασε το «γεμάτο» σουτ εκτός περιοχής –όπως δηλαδή απειλούσε κατά κύριο λόγο η ομάδα του Αίαντα- ο Γλύκος ήταν απροετοίμαστος και δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση, με τον διεθνή γκολκίπερ να φέρει ευθύνη στο τέρμα.
Ενώ, λοιπόν, όλοι περίμεναν το γήπεδο να κατηφορίσει προς την περιοχή του Γλύκου, με τον Άγιαξ να θέλει να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση, οι Ολλανδοί είχαν μπλοκαριστεί πλήρως από τη λειτουργία του ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν, εξακολουθώντας να μην μπορεί να απειλήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ, αυτή ήταν του Βλάνταν Ίβιτς, όταν στο 67' ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά από τη μακρινή μπαλιά του Τσίμιροτ, αλλά ο Σίλεσεν άπλωσε τα χέρια του μπλοκάροντας την μπάλα.
Πλέον, με οδηγό το σημερινό ματς ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε θέση ισχύος για την υπόθεση πρόκριση, κάτι που θα φανεί περισσότερο στο ματς της Τούμπας την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άγιαξ: Σίλεσεν, Τέτε, Φέλτμαν, Φίργκιβερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77' Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκαζί (88' Τσέρνι), Κασιέρα (58' Γιουνές), Ντόλμπεργκ.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Σακχόβ, Χαρίσης (69' Τζιόλης), Τσίμιροτ, Γκάρι Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Τζάλμα, Αθανασιάδης (91' Κουλούρης).
Διαιτητής: Χαβιέρ Εστράδα
Βοηθοί: Μίγκελ Μαρτίνες, Φραντσίσκο Μάρτιν
4ος: Ιγκνάσιο Ιγκλέσιας
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...