Πέντε πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Αττική, Μάνη και Ναύπλιο Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Τέσσερα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Τις μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η πυρκαγιά στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, δεν υπάρχει κίνδυνος από τη φωτιά για κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, που βρήκαν «σύμμαχό» τους τον δυνατό άνεμο.
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν, συνολικά, για την κατάσβεση της φωτιάς 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις Ερυθρές Αττικής. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι οι φλόγες απειλούν κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής, 15 πυροσβέστες, ενώ τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων ενισχύει ένα ελικόπτερο. Η κατάσταση κρίθηκε σοβαρή και αποφασίστηκε η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ», πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος.
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ναυπλίου για την κατάσβεση καθώς εξαιτίας των ανέμων η πυρκαγιά πήρε αμέσως διαστάσεις.
Η φωτιά σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική έκταση δίπλα από την γέφυρα Ραμαντάν, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος.
Η πυρκαγιά σε κάποια σημεία πέρασε τον δρόμο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου προς τον υδροβιότοπο της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη από την αστυνομία.

Σε συναγερμό τέθηκαν από τις 3 το μεσημέρι ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στα Σακτούρια. Σύμφωνα με το flashnews.gr, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι η ένταση των οποίων κατά τόπους είναι και θυελλώδης.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρα, ενώ καθοδόν είναι και ενισχύσεις από 12 ακόμη πυροσβέστες και έξι οχήματα. Στην περιοχή θα μεταβεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο αλλά είναι άγνωστο εάν θα καταφέρει να συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις λόγω των ανέμων. Μέχρι τώρα η φωτιά καίει έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...