Ρίο 2016: Πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για τα νησιά Φίτζι (pics)

Τη δική τους «χρυσή» σελίδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έγραψαν τα νησιά Φίτζι, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρώτου τους Ολυμπιακού μεταλλίου, που ήταν μάλιστα και... χρυσό!
Η τεράστια επιτυχία της νησιωτικής χώρας σημειώθηκε στο ράγκμπι.
Η εθνική ομάδα των Φίτζι, πρωταθλήτρια κόσμου στη συγκεκριμένη μορφή ράγκμπι, πήγε στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα και δικαίωσε τις προσδοκίες συντρίβοντας τη Μεγάλη Βρετανία στον τελικό με το μυθικό 43-7.
Κι ενώ οι αθλητές των Φίτζι κρεμούσαν στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, πίσω στην πατρίδα είχε στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι από τους 900.000 κατοίκους της χώρας για αυτό το τεράστιο αθλητικό επίτευγμα.
Μόλις έληξε η αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία, οι κάτοικοι των Φίτζι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Σούβα και χόρευαν, τραγουδούσαν και ζητωκραύγαζαν για τη νίκη της ομάδας τους, ενώ το πανδαιμόνιο συμπλήρωναν τα εκκωφαντικά κορναρίσματα από τα αυτοκίνητα.
2016 08 11T233012Z 759761701 RIOEC8B1TAA7F RTRMADP 3 OLYMPICS RIO RUGBY M
Πηγή: REUTERS/Phil Noble

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, Φρανκ Μπαϊνιμαραμα, κήρυξε την σημερινή μέρα ως αργία για το νησιωτικό αυτό κράτος του Ειρηνικού, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων για την υποδοχή των χρυσών Ολυμπιονικών, σε ένα άθλημα που επέστρεψε στην κορυφαία διοργάνωση, έπειτα από 92 χρόνια απουσίας.
Όμως και το διαδίκτυο πήρε «φωτιά» με τα Φίτζι να αναδεικνύονται σε νούμερο 1 trend στις αναζητήσεις της google!










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...