Δ. Φουρλεμάδης: Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha, παπάς και διαχειριστής της Αλληλεγγύης...

Όταν ο πατήρ Δημήτρης Φουρλεμάδης του Alpha λειτουργούσε μαζί με τον μητροπολίτη Κορίνθου στην εκκλησία του Οσίου Ποταπίου. Ο άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα, δεξί χέρι του Δημήτρη Κοντομηνά και του μακαριστού Χριστόδουλου
Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος του Alpha, εκπροσωπεί το κανάλι του κ. Κοντομηνά στη διαδικασία δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

 
AdTech Ad

Και μπορεί οι άνθρωποι των media να τον γνωρίζουν με την ιδιότητα του στον Alpha, ωστόσο αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Φουρλεμάδης έχει χειροτονηθεί και... ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ.
Βέβαια, δεν ανήκει σε κάποια μητρόπολη και έτσι δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει ράσα, κυκλοφορώντας στην εργασία του ως "λαϊκός". Μπορεί μάλιστα να  λειτουργεί όπου θελήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου μητροπολίτη. Ο Δ. Φουρλεμάδης, άλλοτε στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου, έχει καλεστεί από τον μητροπολίτη Κορίνθου για να λειτουργήσουν μαζί στην εκκλησία του Οσίου Ποταπίου στο Λουτράκι (κεντρική φωτογραφία άρθρου).
Ο πάτερ του Alpha...




Πέραν από διευθύνων σύμβουλος του Alpha, υπήρξε και διαχειριστής της ΜΚΟ της Εκκλησίας, "Αλληλεγγύη" (από το 2002 μέχρι τις 13/5/2008), έχοντας τον έλεγχο των οικονομικών της. Εναντίον του είχαν υπήρξαν κατηγορίες οι οποίες προέκυψαν από την εισήγηση του εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλου προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με την οποία προτάθηκε η παραπομπή του σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για υπόθεση χρηματοδοτήσεων την περίοδο 2005-2006, σχετικά με δράσεις που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.
Στην εισαγγελική πρόταση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα αντί να διατεθούν στους σκοπούς για τους οποίους είχαν δοθεί, τελικά σχεδόν στο σύνολό τους εξαφανίστηκαν. Μεταξύ των προγραμμάτων που η "Αλληλεγγύη" ανέλαβε και δεν πραγματοποίησε είναι, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, η αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ και συγκεκριμένα κατεψυγμένων κοτόπουλων με σκοπό τη διανομή αυτών στους δοκιμαζόμενους και υποσιτιζόμενους πληθυσμούς.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ φέρεται να χάθηκαν και σε προγράμματα που δεν υλοποιήθηκαν, όπως η κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η δημιουργία σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.
Το πρόγραμμα είχε εκπονηθεί συνολικά από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (YΔAΣ) του υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Eυρ. Στυλιανίδη.
Ο ίδιος ο Δημήτρης Φουρλεμάδης αρνείται όλες τις κατηγορίες προς το πρόσωπο του, λέγοντας μεταξύ άλλων: "όχι μόνο δεν ιδιοποιήθηκα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, αλλά αντίθετα καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου επιτέλεσα ένα σημαντικότατο, πολυσχιδές και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων".
Και συμπληρώνει: "Ήδη με οριστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αρ. 4887/2013) έχω δικαιωθεί και έχουν απορριφθεί οι έωλοι ισχυρισμοί του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης αποσιωπάται το γεγονός ότι με την υπ’ αριθμ. 66951/2013 αμετάκλητη (ποινική) απόφαση του Τριμελούς Πλη/κείου Αθηνών, έχω απαλλαγεί της κατηγορίας της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, που αφορούν τα ίδια χρηματικά ποσά για τα οποία τώρα φέρομαι να τα υπεξαίρεσα".
Η υπόθεση θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Το πρωί της Τρίτης, δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη ΓΓΕΕ:


"Σήμερα είναι μέρα ευχών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ειδικά για τα κανάλια που έχουν ήδη εργαζόμενους. Δεχθήκαμε να μπούμε σε αυτόν τον διαγωνισμό, και θα παίξουμε με αυτούς τους κανόνες. Προσερχόμαστε δυνατοί, είμαστε αισιόδοξοι και ενδιαφερόμαστε για τους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές, αλλά αυτό είναι το λιγότερο όταν υπάρχουν εργαζόμενοι".



Παράλληλα, τόνισε πως δεν έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική Καλογρίτσα, για την οποία είχε κατατεθεί ένσταση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...