Μπορεί ένα φορτηγό να είναι τόσο γρήγορο όσο ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο;

 TO VOLVO IRON KNIGHT ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Έχουν νόημα τα ρεκόρ ταχύτητας για φορτηγά; Η απάντηση εδώ είναι όσο νόημα έχουν και οι αγώνες με φορτηγά και από τη στιγμή που υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φανατικών θεατών αλλά και τηλεθεατών δεν μπορεί να τα αγνοήσει κανείς.

Έτσι λοιπόν η Volvo Trucks είχε βάλει σα στόχο να καταρρίψει τα ισχύοντα ρεκόρ ταχύτητας για φορτηγά. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως τα συγκεκριμένα ρεκόρ τα κατείχε η ίδια από το 2011 με το υβριδικό Mean Green, που είχε συνδυαστική ισχύ 2.100 ίππων.

Το καινούργιο της όπλο ονομάζεται Iron Knight και είναι ακόμα πιο δυνατό, καθώς ο 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας πετρελαίου του με τον κωδικό D13 αποδίδει χάρη σε 4 turbo και με τη βοήθεια υδρόψυκτων εναλλακτών ούτε λίγο ούτε πολύ 2.400 άλογα και 6.000 Nm. Τα οποία καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που βέβαια έχει ενισχυθεί κατάλληλα.
Το θηριώδες Iron Knight λοιπόν, που βασίζεται στη σειρά FH, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα αεροδυναμικά κυρίως στην καμπίνα του και έχει υποβληθεί σε δίαιτα ώστε το βάρος του να μην ξεπερνά τους 4,5 τόνους, βρέθηκε σε μια πίστα δοκιμών στο σουηδικό βορρά, με τον Boije Ovebrink πίσω από το τιμόνι του, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φορτηγών του 1994 και 5 προηγούμενα ρεκόρ.
Πλέον πρόσθεσε ακόμα δύο, μιας και το πανίσχυρο αγωνιστικό της Volvo Trucks πέτυχε δύο ρεκόρ: με εκκίνηση από στάση τόσο για τα 500 όσο και για τα 1.000 μέτρα. Για το μισό χιλιόμετρο χρειάστηκε μόλις 13,71 δεύτερα φτάνοντας την ταχύτητα εξόδου των 131,29 χλμ./ ώρα, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το χιλιόμετρο ήταν 21,29 δεύτερα και 169 χλμ./ ώρα. Και αν οι τιμές αυτές δεν λένε ευθύς εξαρχής πολλά σημειώστε πως η τελική ταχύτητα του Iron Knight φτάνει τα 276 χλμ./ ώρα. Ανταγωνίζεται δηλαδή καθαρόαιμα σούπερ σπορ μοντέλα, κάτι όμως που δεν είναι έκπληξη αν έχει προσέξει κανείς πως η αναλογία κιλών ανά ίππο του είναι κάτω από 2. Πιο συγκεκριμένα είναι 1,875 κιλά ανά ίππο, τιμή ανάλογη με αυτή, για παράδειγμα, της Porsche 918 Spyder.
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
- Πηγή: Volvo Trucks
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...