Όταν η ανακύκλωση πλαστικού φτάνει σε άλλα επίπεδα

Αντικείμενα από δεύτερο χέρι γίνονται πρωτότυπα έργα τέχνης- Δείτε φωτογραφίες..

Άλογα που καλπάζουν, πουλιά που πετούν, φάλαινες που αναδύονται στην επιφάνεια της θάλασσας, αυτά είναι τα έργα της Γιαπωνέζας Sakaya Ganz, η οποία, κατά δήλωσή της, «δημιουργεί ενέργεια και αρμονία από ανακυκλωμένα πλαστικά αντικείμενα, μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας».

«Όταν συναντούν την τέχνη μου θέλω οι άνθρωποι να βλέπουν ένα ζώο σε κίνηση, ένα άλογο που καλπάζει έξω από τον τοίχο, δελφίνια που κολυμπούν, μια πολική αρκούδα που βουτά να πιάσει ένα ψάρι», εξηγεί η ίδια. «Θέλω να μοιράζομαι τη φαντασία, πώς είναι να καλπάζεις σαν άλογο και περνά ο αέρας μέσα από τη χαίτη σου, να κολυμπάς σαν δελφίνι και να νιώθεις το νερό και τον ήλιο στα πτερύγιά σου».
Όταν οι θεατές παρατηρήσουν προσεκτικά τα έργα της βλέπουν πως είναι φτιαγμένα από πλαστικά που ίσως και οι ίδιοι έχουν στο σπίτι τους. «Είναι φθαρμένα, στραβά, διπλωμένα γιατί είναι όλα από δεύτερο χέρι, τα αγοράζω από παλιατζίδικα ή τα παίρνω από φίλους και συγγενείς», εξηγεί η ίδια.
plasticart10 plasticart9 plasticart8 plasticart7 plasticart6 plasticart5 plasticart4 plasticart3 plasticart2 plasticart1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...