Europa League: ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΑΠΟΕΛ στο Καραϊσκάκης

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα αμυντικά του κενά και το γκολ που πέτυχε νωρίς ο ΑΠΟΕΛ του έδωσε τη νίκη με 1-0, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν σε 21 τελικές προσπάθειες να παραβιάσουν την εστία του Βάτερμαν, έχοντας 3 δοκάρια (με το ένα πάντως από τα τρία να προέρχεται από ορθολογική προσπάθεια και τα άλλα δύο από κόρνερ και σέντρα). Οι φίλοι του Ολυμπιακού έφυγαν με ανάμικτα συναισθήματα από την 2η συνεχόμενη ήττα της ομάδας τους, με το ντέρμπυ την Κυριακή να επιφέρει μεγάλη πίεση πια στα αποδυτήρια.

Η αμυντική λειτουργία πρόδωσε από νωρίς τους ερυθρόλευκους με τον Σεμπά να χάνει τον δεξιό μπακ Μιλάνοφ και ο φορ Σωτηρίου μόνος στο 10 πήδηξε μπροστά από τον Λεάλι ανοίγοντας το σκορ.
2602405
(Το γκολ του ΑΠΟΕΛ - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
Οι ερυθρόλευκοι στην συνέχεια πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Βάτερμαν χάνοντας ευκαιρίες, με τον ολλανδό να αποκρούει στο 19 κεφαλιά εξ επαφής του Ντε Λα Μπέγια και στο κόρνερ ο Φορτούνης να εκτελεί απ ευθείας, αλλά την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.
2602465
(Ο Ντε Λα Μπέγια δεν έχει καταφέρει να νικήσει από κοντά τον Βάτερμαν - Πηγή: EUROKINISSI)
Ο Ολυμπιακός απείλησε και με διαδοχικά σουτ του Μάριν (άλλαζε θέσεις με τον Σεμπά στα άκρα) δίχως όμως να σκοράρει, ενώ μετά το 35 σταδιακά η πίεση του στα καρέ του ΑΠΟΕΛ έπεσε.
2602442
(Αντίδραση του Μάριν μετά από χαμένη ευκαιρία - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
Η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη της στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του β μέρους με τον Σεμπά να κάνει σέντρα σουτ από τα δεξιά και την μπάλα να περνάει από πόδια καταλήγοντας στην ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού.
Στο 54 ο Σωτηρίου εξέθεσε και πάλι τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, με κεφαλιά σε σέντρα εκ νέου του Μιλάνοφ από τα δεξιά με τον Λεάλι όμως να αποτρέπει το δεύτερο γκολ.
2602520
(Πηγή: EUROKINISSI)
Στο 65 ο Μπέντο έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση βάζοντας τον Ελιονούσι έχοντας επιλέξει αρχικά τον Μάριν, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Γερμανού (και τον κόσμο να αποδοκιμάζει), με το όνομα στο μπλοκάκι να αλλάζει και να βγαίνει τελικά ο Φορτούνης (ο Μπέντο είπε στη Σ/Τ ότι έγινε μπλέξιμο και πως εξαρχής ο Φορτούνης θα έβγαινε επειδή είχε ενοχλήσεις στο πόδι).
Αμέσως μετά ο Ιντέγιε είχε μια ακόμη κεφαλιά προς την εστία, αλλά ο Μερκής πρόλαβε να την διώξει πάνω στην γραμμή και με την βοήθεια του δοκαριού (3ο για τον Ολυμπιακό) να παραχωρήσει κόρνερ.
2602526
(Η κεφαλιά του Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI)
Ο Ολυμπιακός πάντως δεν έκανε άλλη φάση και ο Μπέντο επέλεξε να βάλει στο παιχνίδι και τους Μάρτινς-Καρντόζο, αντί των Μάριν-Καμπιάσο (αλλάζοντας το σχήμα σε 4-4-2), δίνοντας εντολή στον Τσόρι (που έκανε προθέρμανση) να κάτσει στον πάγκο. Μάλιστα ο Αργεντινός ήταν δυσαρεστημένος και ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» και τον Φορτούνη φανερά να σχολιάζει την επιλογή του προπονητή του, δίνοντας το χέρι του στον Αργεντινό.
2602433
(Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο (δ.) - Πηγή: EUROKINISSI)
Μια ακόμη σπουδαία επέμβαση έκανε ο Βάτερμαν στο 79 με τον Ελιονούσι να βγαίνει τετ α τετ με τον Ολλανδό γκολκίπερ, που όμως μπόρεσε να διώξει σε κόρνερ. Μέχρι το τέλος οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν με γεμίσματα και σέντρες δίχως επιτυχία.
Η 11άδα του Ολυμπιακού (4-2-3-1): Λεάλι / Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια / Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς (78 Μάρτινς) / Σεμπά, Φορτούνης (63 Ελιονούσι), Μάριν (78 Καρντόζο) / Ιντέγιε
Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε νωρίς στο Καζακστάν, η Αστάνα και η Γιανγκ Μπόις έμειναν στο 0-0.
Η βαθμολογία μετά από δύο ματς: 1. ΑΠΟΕΛ 6, 2. Ολυμπιακός 3, 3. Γιανγκ Μποις 1, 4. Αστάνα 1.
Η επόμενη αγωνιστική (20/10-22.05): Ολυμπιακός-Αστάνα, Γιανγκ Μπόις-ΑΠΟΕΛ

Τα αποτελέσματα των αγώνων στις 22.05

1ος όμιλος
Φενερμπαχτσέ-Φέγιενορντ 1-0
Μάντσεστερ Γ.-Ζόρια 1-0
2ος όμιλος
Αστάνα-Γιανγκ Μπόις 0-0
Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1 (10 Σωτηρίου)
3ος όμιλος
Καμπάλα-Μάιντς 2-3
Σεντ Ετιέν-Άντερλεχτ 1-1
4ος όμιλος
Ζενίτ-ΑΖ 5-0
Ντάνταλκ-Μακάμπι Τ.Αβ. 1-0
5ος όμιλος
Αούστρια Β.-Πλζεν 0-0
Ρόμα-Άστρα 4-0
6ος όμιλος
Μπιλμπάο-Ραπίντ Β. 1-0
Γκενκ-Σασουόλο 3-1 (γκολ ο Καρέλης για τους Βέλγους)
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...