Φωτογραφίες: Έτσι είναι η 'καρδιά' του Facebook στη Σουηδία

Τις εικόνες δημοσίευσε στο προφίλ του ο ίδιος ο ιδρυτής του facebook Μάρκ Ζάκερμπεργκ.
 
Ένα φωτογραφικό άλμπουμ με εικόνες από το εσωτερικό του κέντρου δεδομένων του Facebook, έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδρυτής του μεγαλύτερου και πιο δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης στον κόσμο, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ, υποσχόμενος πως στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες.

AdTech Ad
Το κέντρο δεδομένων βρίσκεται στη Σουηδία, και συγκεκριμένα στην πόλη Lulea, και έχει έκταση ίση με έξι γήπεδα αμερικάνικού ποδοσφαίρου. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ, το κέντρο χρησιμοποιεί σχεδόν 40% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με αντίστοιχα κέντρα άλλων εταιρειών και αυτό διότι λόγω της τοποθεσίας του, η εταιρεία έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί τον παγωμένο αέρα της Αρκτικής,  ώστε να ψύχονται οι servers, ενώ όταν η θερμοκρασία βουτά στους -30 βαθμούς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή οι servers ζεσταίνουν, τα τεράστια κτήρια.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα άδυτα του facebook, δεν έχουν καμία σχέση με τα φωτεινά και γεμάτα ζωή κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια.
Και μπορεί ο Ζάκενμπεργκ να είναι περήφανος για αυτές τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις,ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν πως είναι ένας χώρος ψυχρός, μουντός, και άγριος.





 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...