Χάκαραν την WADA, ντοπέ "μεγάλα ονόματα"

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό καθώς ομάδα Ρώσων χάκερς μπήκαν στο λογισμικό της WADA και παρουσιάζουν "στοιχεία" ότι αθλητές όπως η Σερένα Γουίλιαμς και η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Σίμον Μπάιλς έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών!

Η Ρωσική ομάδα με το ψευδώνυμο "ομάδα του Τσάρου" και "ομάδα της Αρκούδας" κατάφερε να χακάρει το απόρρητο ιατρικό αρχείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA)
και δημοσιοποίησε στοιχεία υποστηρίζοντας ότι μεγάλα ονόματα του Αμερικανικού Αθλητισμού όπως η Σερένα και η Βένους Γουίλιαμς, αλλά και το "χρυσό κορίτσι" της Γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών εν γνώσει του Οργανισμού.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, μπορούν οι αθλητές να δηλώσουν σκευάσματα, που έχουν πάρει για ιατρικούς λόγους και να πάρουν άδεια να αγωνιστούν, όμως οι Ρώσοι χάκερς εμφανίζουν ουσίες όπως αμφεταμίνες και διεγερτικά, που προκαλούν ακόμη και εθισμό στον ανθρώπινο οργανισμό και υποστηρίζουν ότι η WADA συγκάλυψε την υπόθεση για να αγωνιστούν οι συγκεκριμένοι αθλητές στο Ρίο.
serenabbcwadascandal
Η WADA επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για προσπάθεια από την Ρωσία να πλήξει την αξιοπιστία της, στο πλαίσιο του πολέμου, που έχει ξεσπάσει μετά τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Δεν έκανε όμως σχόλιο για το αν τα στοιχεία είναι αληθινά ή όχι.
wadaconfirmation
Προφανώς οι Ρώσοι χάκερς θέλουν να πλήξουν τους Αμερικανούς αθλητές και κανείς δνε ξέρει αν έχουν δόση αλήθεια τα στοιχεία, απειλούν όμως και με νέες αποκαλύψεις.

Ντοπέ 4 ακόμη Ρώσοι αθλητές

Την ίδια ώρα η ΔΟΕ ανακοίνωνε 4 ακόμη ονόματα Ρώσων αθλητών, που έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012. Η πλέον «ηχηρή» περίπτωση είναι αυτή της Μαρία Αμπακούμοβα, η οποία το 2008 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό. Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, το μετάλλιο θα αφαιρεθεί από την Αμπακούμοβα, η οποία βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία "turinabol".
2016 09 13T155237Z 1176812233 S1BEUBBYVLAB RTRMADP 3 OLYMPICS IOC DOPING
(Πηγή: REUTERS/Dominic Ebenbichler/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY)
Οι άλλοι τρεις Ρώσοι αθλητές, των οποίων τα αποτελέσματα ακυρώνονται, είναι η Ινγκα Αμπίτοβα, η οποία ήταν 6η στα 10.000μ. στο Πεκίνο, ο Ντένις Αλεξέεφ, ο οποίος αποκλείστηκε στα προκριματικά των 400μ. επίσης στο Πεκίνο, καθώς και η ποδηλάτισσα Εκατερίνα Γκνιντένκο, η οποία συμμετείχε στα αγωνίσματα πίστας στους Αγώνες του Λονδίνου.
Πάντως όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία σχέση Ρώσων hackers με την υπόθεση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...