Ο Αρμάνι στο αποχαιρετιστήριο επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι ήταν μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στο δείπνο προς τιμήν του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, στις 18 Οκτωβρίου, στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δέχθηκε τον Ιταλό πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο σε επίσημη επίσκεψη την περασμένη Τρίτη. Ο Ρέντσι επέλεξε εξέχουσες προσωπικότητες της Ιταλίας για να συνοδεύσουν τον ίδιο και τη σύζυγό του, Ανιέσε Λαντίνι στο δείπνο.
Τον κόσμο της μόδας εκπροσώπησε ο Τζιόρτζιο Αρμάνι. Ο Ματέο Ρέντσι εγκαινίασε την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου δύο φορές και εθεάθη για αρκετή ώρα να συζητά με τον σχεδιαστή μόδας. Πέρσι είχε συνάντηση με τον Αρμάνι πριν από τα εγκαίνια του Silos, μουσείου αφιερωμένου στα σχέδια μόδας του Τζιόρτζιο Αρμάνι και το 2012 παρακολούθησε την επίδειξη μόδας Emporio.
Στο δείπνο ήταν παρόντες ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η τέλεια ομορφιά» Πάολο Σορεντίνο, η γενική διευθύντρια του Cern, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, Φαμπιόλα Τζιανότι, ο επικεφαλής της Ιταλικής Εθνικής Αρχής κατά της Διαφθοράς (ANAC) Ραφαέλε Καντόνε, η επιμελήτρια αρχιτεκτονικής και ντιζάιν του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης MoMA και η Παραολυμπιονίκης αθλήτρια της ξιφασκίας, Μπέμπε Βίο που παρακολούθησε την πρώτη επίδειξη μόδας του Dior σχεδιασμένη από τη Μαρία Γκράτζια Κιουρί στο τέλος Σεπτεμβρίου. H Βίο δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία του φορέματος που επέλεξε να φορέσει δημιουργία της σχεδιάστριας.
Στην ετοιμασία του δείπνου βοήθησε ο σεφ των σελέμπριτι Μάριο Μπατάλι και η Γκουέν Στέφανι ανέλαβε την ψυχαγωγία των προσκεκλημένων.
Με την πρόσκληση στον Αρμάνι να παραστεί στο δείπνο ο Ρέντσι υπογραμμίζει τη σημαντική θέση της μόδας στην ιταλική κουλτούρα και στην οικονομία, ήταν τα σχόλια του Τύπου. Ως πρωθυπουργός, ο Ματέο Ρέντσι επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη στήριξη της βιομηχανίας της μόδας. «Άλλοι πολιτικοί ανησυχούσαν μήπως τους δουν σε επιδείξεις μόδας, επειδή θα τους θεωρούσαν μη σοβαρούς» ανέφερε ο σχεδιαστής Ερμάνο Νταέλι στο Vogue και πρόσθεσε «Ο Ρέντσι γνωρίζει ότι η μόδα είναι μια οικονομική μηχανή».
Και προφανώς ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν κρατάει κακία στον 82χρονο σχεδιαστή Τζόρτζιο Αρμάνι που κάποτε τον αποκάλεσε "στρουμπουλό" και επέκρινε το νεανικό στυλ του χωρίς γραβάτα του ως «χαριτωμένο, αλλά αυτό το άσπρο πουκάμισο ....».
Το δείπνο προς τον Ματέο Ρέντσι και της ιταλικής αντιπροσωπείας- το τελευταίο του Μπαράκ Ομπάμα ως προέδρου των ΗΠΑ- ήταν μια σημαντική χειρονομία στήριξης στον σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...