Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Κλίντον και Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

Μια γυναίκα ανεβαίνει στο βήμα μαζί με τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ, που κρατά ένα πλακάτ, το οποίο γράφει «Οι Λατίνες υπέρ του Τραμπ», σε προεκλογική συγκέντρωση στο Venetian Hotel του Λας Βέγκας στη Νεβάδα, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 - Eννέα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η ψαλίδα δείχνει να κλείνει μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο, την ώρα που οι Δημοκρατικοί δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τον διευθυντή του FBI που έβαλε φωτιά
στην προεκλογική εκστρατεία ανοίγοντας εκ νέου την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton).
Η πρώην Πρώτη Κυρία, η οποία παραμένει το φαβορί αυτή της εκλογικής αναμέτρησης, επέστρεψε σήμερα στην Φλόριντα, την πολιτεία–κλειδί στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.
Το προβάδισμά της εκεί μειώθηκε σημαντικά βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων στο +0,8%, σύμφωνα με το Real Clear Politics.
Μάλιστα, μια νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα (New York Times Upshot/Siena College) κατέδειξε ότι ο αντίπαλός της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) θα επικρατήσει στην Φλόριντα με ποσοστό 46% έναντι 42% της πρώην υπουργού Εξωτερικών.




Η διαφορά της Κλίντον έναντι του Τραμπ κατέγραψε επίσης μικρή πτώση σε εθνικό επίπεδο, στο 44,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 41,1% τον μεγιστάνα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ (James Comey), που καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω σε αυτήν την αναμέτρηση ανακοινώνοντας την Παρασκευή τη ντε φάκτο επανέναρξη της έρευνας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών.
Comey James 2016 10 28T172726Z 111537814 TM3ECAS11BW01 RTRMADP 3 USA ELECTION CLINTON
Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ προσέρχεται σε ακρόαση στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 - Πηγη: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Καταγγέλουν παρέμβαση

Ο Κόμεϊ δεν υπεισήλθε σε καμία λεπτομέρεια για την υπόθεση στην επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του Κογκρέσου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς εάν η ανακάλυψη νέων email είναι σημαντική ή όχι.
«Πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο που αντιτίθεται στην πολιτική των υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων», κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα (John Pondesta), επιβεβαιώνοντας ότι ο διευθυντής του FBI «αγνόησε τις συστάσεις των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης».
Ο Ποντέστα υπενθύμισε ότι αυτό το υπουργείο, στο οποίο ανήκει το FBI, παραδοσιακά δεν «παρεμβαίνει σε μια εκλογική αναμέτρηση, έντεκα ημέρες πριν από τις εκλογές».
«Θα έπρεπε να ξεκινήσει με το να κοιτάξει (αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) προτού κάνει κάτι τέτοιο εν μέσω μιας προεκλογικής εκστρατείας, τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών», επέμεινε ο επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον μιλώντας στο CNN, ενώ έκρινε την απόφαση του Κόμεϊ «ανάρμοστη».
«Ο κ. Κόμεϊ πρέπει πραγματικά να εξηγήσει γιατί έλαβε ένα τέτοιο μέτρο χωρίς προηγούμενο, όταν μάλιστα ο ίδιος λέει (...) ότι αυτά (τα email) θα μπορούσαν να μην αποδειχθούν σημαντικά».
Η «έλλειψη στοιχείων» στην επιστολή «αμέσως διαστρεβλώθηκε» πρόσθεσε επίσης στο NBC ο διευθυντής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Ρόμπι Μουκ (Robby Mook), ζητώντας «όλες οι πληροφορίες να τεθούν επί τάπητος».


H ίδια άλλωστε η Κλίντον χαρακτήρισε χθες «περίεργη» και «βαθιά ανησυχητική» την συμπεριφορά του Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο είχε προτείνει για την θέση αυτή το 2013 ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama).

Αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Τραμπ



Η Χίλαρι Κλίντον «μπορεί να πάρει τηλέφωνο την φίλη της και στενή συνεργάτιδα Χούμα Αμπεντίν (Huma Abedin) και να της ζητήσει σήμερα να της πει το περιεχόμενο των email», δήλωσε από την πλευρά της η διευθύντρια της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ Κελιάν Κόνγουεϊ (Kellyanne Conway) στο δίκτυο Fox.


Το στρατόπεδο του μεγιστάνα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο προς όφελός του την υπόθεση. Ο Τραμπ έκανε λόγο το Σάββατο για το «μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από το Watergate».


Σήμερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Αυτή τη στιγμή προηγούμαστε σε πολλές δημοσκοπήσεις, πολλές εκ των οποίων διεξήχθησαν πριν από την ανακοίνωση για την ποινική έρευνα», έγραψε στο Twitter.


Όπως το έθεσε η Κόνγουεϊ:
Θα εκπλήξουμε όλο τον κόσμο και θα κερδίσουμε τις εκλογές
Trump woman prays 2016 10 30T190321Z 118833833 S1BEUJZQWFAA RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP
Μια γυναίκα προσεύχεται μαζί με τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία International Church of Las Vegas, στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Carlo Allegri

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...