Μαϊστόροβιτς: Μόνο το πρωτάθλημα στο μυαλό μας, δεν φοβάμαι την πίεση στην ΑΕΚ

Αποκαλυπτικός ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μίλησε για όλους και για όλα στην κορυφαία σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έπλεξε το εγκώμιο του Ζοσέ Μοράις, αναφέρθηκε στη «δύσκολη απόφαση» της απόλυσης Κετσπάγια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο ρόλος του επιτάσσει τέτοια «ζόρια», ενώ ξεκαθάρισε πως πλέον βρίσκεται σε μια… διαφορετική ομάδα (από όλες τις απόψεις) σε σχέση με το παρελθόν όπου σαν παίκτης είχε φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Ο Σουηδός έδειξε απόλυτα συμβιβασμένος με την πίεση που έχει ένας σύλλογος σαν την ΑΕΚ, τονίζοντας πως «πιο πολύ με εμπνέει αυτή η κατάσταση, παρά με φοβίζει», έκανε σαφές πως άπαντες εντός του συλλόγου σκέφτονται την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ μίλησε και για την φιλία του με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς!
Αναλυτικά η συνέντευξη Μαϊστόροβιτς στην σουηδική Aftonbladet
Για τον Μοράις
«Στο πρόσωπο του Μοράις βρήκαμε το προφίλ του προπονητή που ψάχναμε για αυτό που θέλουμε να χτίσουμε. Έχει μία καλή ομάδα να διαχειριστεί. Είναι ευχάριστο να έχει έναν προπονητή που έχει δουλέψει στο κορυφαίο επίπεδο μαζί με έναν από τους καλύτερους τεχνικούς στον κόσμο. Ο Μοράις έχει περάσει από Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Ίντερ. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου έπρεπε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και ο Μοράις ήταν ο ιδανικός. Έχει μεγάλες δυνατότητες για να χτίσει κάτι ενδιαφέρον».
Για την απόλυση Κετσπάγια
«Ο ρόλος που έχω αναλάβει σημαίνει πως θα πρέπει να παίρνω και κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Συναντήθηκα με τον Κετσπάγια. Δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις αλλά είναι κομμάτι της δουλειάς».
Για την πρόταση που του έκανε η ΑΕΚ
«Επικοινώνησαν μαζί μου και ταξίδεψα στην Ελλάδα. Επένδυσα πολύ χρόνο για την δουλειά του ατζέντη και έχτισα δυνατές σχέσεις με τους παίκτες. Ήταν μία πρόταση από την ΑΕΚ που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Αυτή η δουλειά είναι μία σπουδαία ευκαιρία. Έγινα μέλος αυτού του ενδιαφέροντος πρότζεκτ που ξεκίνησε η ΑΕΚ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι δυνατό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς».
Για τον άνεμο αλλαγής που πνέει στην ΑΕΚ
«Υπάρχει νέα ιδιοκτησία στον σύλλογο, νέο προπονητικό κέντρο, νέα γραφεία και νέο γήπεδο στο μέλλον. Φυσάει ευνοϊκός άνεμος στη σωστή κατεύθυνση και το μέλλον φαντάζει συναρπαστικό».
Για το γήπεδο
«Το γήπεδο μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμο. Θα βρίσκεται στο ίδιο μέρος με το παλιό στάδιο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια».
Για τα συμβόλαια στο ελληνικό πρωτάθλημα
«Δύσκολο να πω αλλά κυμαίνονται μεταξύ 100.000 ευρώ και 1 εκατ. ευρώ. Νομίζω βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο που μπορούμε στην ΑΕΚ να προσελκύσουμε καλούς παίκτες».
Για την φιλία του με τον Ιμπραίμοβιτς
«Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον Ζλάταν και πάντα υπάρχει χώρος για να συζητήσουμε εάν χρειαστεί να το κάνουμε. Θεωρώ πως με τις επαφές που έχει κάνει από το ποδόσφαιρο θα ήταν φυσικό να γίνει αθλητικός διευθυντής όταν αποσυρθεί. Έτσι πιστεύω τώρα, αλλά αυτά αλλάζουν. Δεν περίμενα για παράδειγμα τον Μέλμπεργκ πριν από πέντε χρόνια να γίνει προπονητής».
Για την πίεση στην ΑΕΚ
«Ζεις με το ποδόσφαιρο εδώ κάθε μέρα. Πάντα θα υπάρχει πίεση. Πρέπει να ζήσεις με αυτό. Αν δεν μπορείς δεν πρέπει να έρθεις στην Ελλάδα. Η συμφωνία μου με την ΑΕΚ είναι για δύο χρόνια. Υπάρχει ένα συμβόλαιο που προσφέρει ασφάλεια. Έχω παίξει στην ομάδα, την γνωρίζω και ξέρω τι να περιμένω. Πιο πολύ με εμπνέει, παρά με φοβίζει».
Για τον στόχο του πρωταθλήματος
«Έχουμε καλή ομάδα και δεν νομίζω πως είμαστε διαφορετικοί από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό. Στόχος πάντα είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας».
Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Ράσμους Ελμ
«Πάντα κυκλοφορούν φήμες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι φυσιολογικό. Διαψεύδω όμως πως ήμουν στη Σουηδία για τον Ράσμους. Ήμουν εκεί για να επισκεφθώ την οικογένεια μου. Στην παρούσα φάση ο Ράσμους Ελμ δεν είναι ο παίκτης που μας ενδιαφέρει. Σέβομαι πολύ ωστόσο τον Ράσμους. Είναι ένας απίστευτα καλός παίκτης».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...