Παραιτείται ρεπουμπλικανός εκλέκτορας που δεν θέλει να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Την παραίτησή του από το κολέγιο των Εκλεκτόρων είναι αποφασισμένος να υποβάλει ένας Ρεπουμπλικανός από το Τέξας, δεδομένου ότι αποφάσισε πως δεν μπορεί να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην ψηφοφορία που θα «σφραγίσει» την ανάδειξή του ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο λόγος για τον Αρτ Σίνσερος, ο οποίος σε μακροσκελή ανάρτησή του σε blog, την οποία «μοιράστηκε» μέσω Facebook, αναφέρει ότι το Κολέγιο των Εκλεκτόρων είναι πια «διεφθαρμένο» και ότι ο αρχικός σκοπός του
έχει πια «καταστραφεί», ενώ μιλώντας στο περιοδικό Politico τόνισε πως παλεύει με την συνείδησή του σε ότι αφορά την ψήφο του στις 19 Δεκεμβρίου, και τις προσδοκίες των Ρεπουμπλικανών ότι θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.


Στη μακροσκελή του ανάρτηση στο blog theblessedpath, ο Σίνσερος κάνει μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων ως σήμερα, που έχει πλέον «καταστραφεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ επιχειρηματολογεί και ως προς το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για να εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.
«Δεν νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κατάλληλος να υπηρετήσει ως Πρόεδρος, και με αυτό το δεδομένο σε συνδυασμό ότι ο δικός μου ρόλος ως εκλέκτορας απαιτεί να ψηφίσω με τη συνείδησή μου, τότε δεν μπορώ και δεν θα ψηφίσω τον Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρόεδρός μας, άσχετα από την απόφασή μου. Και από τη στιγμή που δεν μπορώ, με καθαρή συνείδηση να τον ψηφίσω, τότε η καλύτερη επιλογή που έχω τη δεδομένη στιγμή, είναι να παραιτηθώ από τη θέση του εκλέκτορα. Αυτό θα επιτρέψει στο υπόλοιπο σώμα των εκλεκτόρων, να προλάβει να με αντικαταστήσει ως τις 19 Δεκεμβρίου, με κάποιον που θα ψηφίσει τον Τραμπ».
Σχολιάζοντας την απόφαση του Σίνσερος να παραιτηθεί, ο επικεφαλής των ρεπουμπλικανών στο Τέξας, Τόμ Μέχλερ, τόνισε πως «σεβόμαστε την απόφασή του κι εκτιμούμε την προθυμία του να παραιτηθεί», διαβεβαιώνοντας πως ο αντικαταστάτης του θα έχει βρεθεί ως τις 19 Δεκεμβρίου
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...