Google: Το νέο doodle αφιερωμένο στην Αμερικανίδα συγγραφέα Louisa May Alcott

Εκατόν ογδόντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την γέννηση της Αμερικανίδας συγγραφέα Louisa May Alcott και η Google αποφάσισε να της αφιερώσει το νέο σκίτσο της (doodle).

Η Louisa May Alcott γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1832 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Μαζί με τις τρεις αδελφές της, Άννα, Ελίζαμπεθ και Μέι εκπαιδεύτηκαν από τον πατέρα τους, τον φιλόσοφο και δάσκαλο Μπρόνσον Άλκοτ.

Μεγάλωσαν με τις χριστιανικές πεποιθήσεις της μητέρας τους, Αμπιγκέιλ Μέι. Η συγγραφέας πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Βοστόνη και στο Κόνκορντ, μεγάλωσε σαν την πρωταγωνίστρια της, την Τζόζεφιν Μάρτς, παίζοντας όπως τα αγόρια.

Η μικρή Λουΐζα είχε πάθος για τη γραφή, είχε πλούσια φαντασία και έλεγε ιστορίες στις αδελφές. Έκανε θεατρικές παραστάσεις στο αχυρώνα του σπιτιού τους, όπου συνήθως υποδυόταν τον κακό ρόλο ή την κακιά βασίλισσα.

Η καριέρα της ξεκίνησε με την ποίηση και τη δημοσίευση σύντομων ιστοριών σε περιοδικά. Σε ηλικία 22 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Flower Fables» (Μύθοι Λουλουδιών).

Στη συνέχεια, δημοσίευσε σε μορφή βιβλίου τις επιστολές της που έστελνε στο σπίτι της, όταν δούλευε ως νοσοκόμα στον εμφύλιο πόλεμο, όπου αρρώστησε (πρόκειται για το έργο «Ιστορίες νοσοκομείου»).

Το 1867 ο εκδότης της, Τόμας Νάιλς, τής ζήτησε να γράψει ένα μυθιστόρημα για κορίτσια. Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 1868, έγραψε το κλασικό μυθιστόρημα «Μικρές Κυρίες», βασισμένο σε προσωπικές της εμπειρίες.

Η Άλκοτ έγραψε πάνω από 30 βιβλία. Έργα της είναι τα: «Ένα ρομαντικό κορίτσι», «Μικροί κύριοι», «Τα αγόρια της Τζο», «Οι Μικρές κυρίες παντρεύονται», «Το παιδί του τσίρκου», «Τα οκτώ ξαδέρφια», «Διαθέσεις, Εργασία και Ένας μεφισολευτής του καιρού μας».

Στις 6 Μαρτίου του 1888 άφησε την τελευταία της πνοή, δυο μέρες μετά από τον θάνατο του πατέρα της. Τάφηκε στο Κόνκορντ. Διακρίθηκε ως συγγραφέας, αν και ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...