ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΡΟΣ: Χιονίζει σε όλη την Αττική – Που υπάρχουν προβήματα

Στα «λευκά» ντύθηκε ακόμη και η Αθήνα. To κύμα κακοκαιρίας θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.
Πολύ χιόνι πέφτει από τη νύχτα, στα βόρεια προάστια, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, αλλά και στα δυτικά, όπως στην Κηπούπολη, την Πετρούπολη και το Περιστέρι.
Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός, για το κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας παρέχεται άμεση ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και από το τετραψήφιο νούμερο 1595.
Κλειστός είναι ο δρόμος στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.
Προβλήματα υπάρχουν και στον περιφερειακό στον Καρέα, στην είσοδο του περιφερειακού καθώς αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί.
Κλειστή είναι η Πάρνηθα και ο δρόμος από τις ταβέρνες και πάνω ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην Πεντέλη από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου. Κλειστές είναι οι οδοί Θησέως και Διονύσου.
Στη λεωφόρο Κηφισίας και στην Μεσογείων, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ενώ η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.
Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου φτάνουν μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».
Δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.
Στα Ιωάννινα, η ασθενής χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες βράδυ και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν προβλήματα παγετού σε Κατσικά, Ανατολή και Μάρμαρα.
Στην Αρκαδία με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στον Κοσμά Κυνουρίας.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνονται τα δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστά είναι τα πορθμεία Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Θάσος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...