Νεκρός o ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο

Νεκρός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι εφημερίδες «Guardian» και «Dailymail», ένας άνδρας στο Μιλάνο της Ιταλίας, η περιγραφή του οποίου ταιριάζει με αυτήν του 24χρονου Τυνήσιου που αναζητείται από τις γερμανικές αρχές για το μακελειό με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα. Οι ιταλικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα του νεκρού ταιριάζουν με τα αντίστοιχα που είχαν βρεθεί στο εσωτερικό της μοιραίας νταλίκας.
 Για την υπόθεση ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δίνει συνέντευξη Τύπου αυτήν την ώρα στη Ρώμη.

Ο 24χρονος Ανίς Άμρι είχε παραμείνει έγκλειστος για σχεδόν 4 χρόνια σε φυλακή της Ιταλίας, έχοντας ζήσει αρκετό χρονικό διάστημα στη συγκεκριμένη χώρα​
Ειδικότερα, ο θάνατός του οφείλεται σε ανταλλαγή πυροβολισμών τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με αστυνομικούς στον σιδηροδρομικό σταθμό «Sesto San Giovanni» του Μιλάνο. Όλα ξεκίνησαν στις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας) όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο. Ο άνδρας τράβηξε όπλο και αφού φώναξε «Αλλάχ ου Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) άνοιξε πυρ. Τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στην κατοχή του υπήρχε εισιτήριο αμαξοστοιχίας από τη Γαλλία.

Οι ιταλικές αρχές προτίμησαν να μη δώσουν δημοσιότητα στο περιστατικό μέχρι να διαπιστώσουν την ταυτότητα του ενόπλου και το αν τελικά είναι αυτός που καταζητείτο στη Γερμανία.  Εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα της Γερμανίας δήλωσε πως οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ιταλικές.





..
 Τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποιήθηκε πως ο 24χρονος Ανίς Άμρι είχε παραμείνει έγκλειστος για σχεδόν 4 χρόνια σε φυλακή της Ιταλίας, έχοντας ζήσει αρκετό χρονικό διάστημα στη συγκεκριμένη χώρα. Οι ιταλικές ασφαλείας υπηρεσίας ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς θεωρούσαν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ο καταζητούμενος να επιδιώξει να εισέλθει στη χώρα, αναζητώντας καταφύγιο από παλιούς γνώριμους.

















Το πρωτοσέλιδο του ιταλικού πρακτορείου Ansa
Το πρωτοσέλιδο του ιταλικού πρακτορείου Ansa


Το πρωτοσέλιδο της La Stampa
Το πρωτοσέλιδο της La Stampa


Το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 24χρονο Τυνήσιο
Το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 24χρονο Τυνήσιο


Λανθασμένος συναγερμός στη Δανία

Νωρίτερα, υπήρξε η πληροφορία ότι η αστυνομία της Δανίας τον είχε εντοπίσει στην πόλη Άαλμποργκ, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε. Ειδικότερα, η Daily Mail ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Άαλμποργκ, στο βόρειο τμήμα της Δανίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε δοθεί οδηγία στους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Ο Ανίς Άμρι καταζητείται για τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 56 στη γερμανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:



Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016, 12:13

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...