«Πνεύμα ελευθερίας». Στο φυσικό τους περιβάλλον επιστρέφουν 33 λιοντάρια που σώθηκαν από τσίρκο

Ελεύθερα σε ένα φυσικό καταφύγιο στη Νότια Αφρική θα ζουν στο εξής τα 33 λιοντάρια που διασώθηκαν από τσίρκο στη Νότιο Αμερική. Έπειτα από το κουραστικό υπερατλαντικό ταξίδι τους, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης στην ιστορία επιχείρησης μεταφοράς αιλουροειδών σε αιχμαλωσία, θα απελευθερωθούν στη φύση.

Ρέντσι: Τελείωσε η περίοδος που μας έδινε μαθήματα η Γερμανία

 «Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες» δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Rai.«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους.

Πάσχα 2016: Το μήνυμα του Μπάρακ Ομπάμα και της Μισέλ για το Πάσχα των Ορθοδόξων

Τις θερμές ευχές του έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ στους Ορθόδοξους που εορτάζουν σήμερα το Πάσχα.

«H Μισέλ κι εγώ απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας στα μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας εδώ στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς τιμούν τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Γιορτή της Αναστάσεως.

Δημοτικές εκλογές στο Λονδίνο στις 5 Μαΐου

Ανάμεσα στον γιο ενός δισεκατομμυριούχου, τον συντηρητικό Ζακ Γκόλντσμιθ, και τον γιο ενός πακιστανού οδηγού λεωφορείου, τον Εργατικό Σαντίκ Χαν, καλούνται να διαλέξουν οι Λονδρέζοι, τον νέο τους δήμαρχο.

Οι δημοτικές εκλογές κατά τις οποίες θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου

80 χρόνια από τον ματωμένο Μάη της Θεσσαλονίκης (Φωτό+Βίντεο)

Η απεργία των καπνεργατών που πνίγηκε στο αίμα και η ιστορία πίσω από την εικόνα της χαροκαμένης μάνας που ενέπνευσε τον Επιτάφειο του Γιάννη Ρίτσου. Πρωτομαγιά σήμερα και με αφορμή την ολοκλήρωση 80 ετών από τον ματωμένο Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, το WE θυμάται έναν σημαντικό σταθμό στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος

The Sun: Η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την Ε.Ε.

Συγκεχυμένα τα πορίσματα δημοσκοπήσεων τα τελευταία 24ωρα για το Brexit. Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση του ICM για τη "The Sun"
Adtech Ad
Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται στην άποψη των Βρετανών που θέλουν να εγκαταλείψουν την ΕΕ, έναντι αυτών που θέλουν να παραμείνουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που

Κερδίζει έδαφος το 'Όχι' στο Brexit

Στο 42% το ποσοστό των Βρετανών πολιτών που δεν επιθυμούν την έξοδο από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Observer
Adtech Ad
Αυξήθηκε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες το ποσοστό των Βρετανών πολιτών που επιθυμούν να παραμείνει η χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

O N. Μπογιόπουλος απαντά στον Κυρ.Μητσοτάκη για τη «θεωρία των δύο άκρων»

Πόσο «ακραία» άθλιος είστε, κύριε Μητσοτάκη;

Ο Νίκος Μπογιόπουλος δίνει μια απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το συνέδριο της ΝΔ, είπε: «Στεκόμαστε απέναντι στον ισοπεδωτικό εξισωτισμό, γιατί τα πολιτικά άκρα, από τον φασισμό έως τον κομμουνισμό, θέλουν όλοι στο τέλος να είναι ίδιοι».

Ρωσία: Το Ορθόδοξο Πάσχα στον κόσμο (video)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Aνάσταση του Θεανθρωπου από τους απάνταχού Ορθόδοξους σε όλο τον κόσμο, από τη Ρωσία, μέχρι τη Βουλγαρία και την Αίγυπτο.

Η Πρωτομαγιά του 1944 και η εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Από τη θυσία των 200 αγωνιστών που εκτελέστηκαν από τους ναζί, σημαδεύτηκε η Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή. Ήταν αντίποινα για την αντιστασιακή δράση του ΕΛΑΣ και τα θύματα ήταν πολιτικοί κρατούμενοι. Στην πλειοψηφία τους είχαν φυλακιστεί από το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά και παραδόθηκαν στις δυνάμεις Κατοχής από το προηγούμενο καθεστώς.

100 χρόνια από την Εξέγερση του Πάσχα στην Ιρλανδία

Τα βάσανα του ιρλανδικού λαού και οι αγώνες του ενάντια στην καταπίεση και το στέμμα έχουν πολλές μεγάλες στιγμές, που έχουν εμπνεύσει σπουδαία τραγούδια και ποιήματα, αλλά έχουν επίσης και ξεχωριστή πολιτική σημασία.

Διόλου τυχαία οι Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς μελέτησαν σε βάθος αυτήν τη

Τα Αναστάσιμα μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών - Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά

Η ακολουθία της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε και φέτος στις εκκλησίες όλης της χώρας.
Το Άγιο Φως έφτασε το βράδυ του Μ. Σαββάτου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα και την Ελλάδα να το υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους. Από εκεί, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα και ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα.

ΠΑΤΡΑ: H «Μεγάλη Κυρία» διεκδικεί την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες (pic)

Για πολλά χρόνια ήταν από τις μεγάλες συμπάθειες πολλών φιλάθλων, όπως κάθε επαρχιακή ομάδα που επιχειρεί να κάνει την υπέρβασή της και ταυτόχρονα παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Η ανοδική της πορεία φρέναρε στη Β΄ Εθνική για να ακολουθήσουν χρόνια στη Γ’ και Δ’ Εθνική. Φέτος η Αχαϊκή,  διεκδικεί την επιστροφή της σε εθνικές κατηγορίες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αχαΐας.

Κορυφώνεται ο εορτασμός του Πάσχα σε όλη την επικράτεια (video)

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιόρτασαν οι πιστοί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» και στο Φανάρι, το κέντρο της Ορθοδοξίας. Ο εορτασμός του Πάσχα κορυφώνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα απ” άκρη σ” άκρη σε όλες τις γωνιές της χώρας, και με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.