Τα πιο εντυπωσιακά πλωτά ξενοδοχεία στον κόσμο

Εννέα πλωτά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο κάνουν την εμπειρία των τουριστών ειδυλλιακή. Το CNNi ξεναγεί σε μοναδικές υποθαλάσσιες και παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις που θα σας πείσουν πως μια αλλαγή στις τουριστικές σας συνήθειες είναι πλέον απαραίτητη.
Taj Lake Palace, Udaipur, Ινδία
Η ιστορία του είναι εξίσου ονειρική με τις εγκαταστάσεις του. Το ξενοδοχείο χτίστηκε από τον πρίγκιπα Maharana Jagat Singh II ως παλάτι απολαύσεων και φιλοξενούσε ευειδείς κυρίες.
Το 1970 ανακαινίστηκε και έχει 66 δωμάτια και 17 σουίτες.
Στο εσωτερικό υπάρχουν καναπέδες με βελούδινα μαξιλάρια, σπα, ταράτσες σκαλισμένες από μάρμαρο και μια εκπληκτική αυλή. Προσφέρει τοπική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές και στην διάθεση όλων είναι και πολυτελής ξεναγήσεις με βίντατζ αυτοκίνητα.
1 Taj Lake Palace Udaipur India
Manta Resort, Τανζανία
Υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για αυτό το ξενοδοχείο, αλλά το πλέον σημαντικό είναι το υποθαλάσσιο δωμάτιο του. Είναι κατασκευασμένο στα τέσσερα μέτρα κάτω από την θάλασσα και ανοίγει ένα παράθυρο στην θαλάσσια ζωή.
Η κατασκευή προσελκύει τα θαλάσσια όντα, με χταπόδια και καλαμάρια να είναι πολύ συχνοί επισκέπτες. Είναι μαγευτικό σημείο για κάθε ρομαντική ψυχή.
2 Manta Resort Tanzania
Good Hotel London, Μεγάλη Βρετανία
Η κατασκευή περιλαμβάνει 148 δωμάτια και προσφέρει εργασία σε μακροχρόνια ανέργους με δεκάμηνες συμβάσεις. Τα δωμάτια «αγκαλιάζουν» την απλότητα και έχουν καθαρές γραμμές και μονοχρωμίες.
«Η σχεδίαση του είναι απλή», λέει η διευθύντρια μάρκετινγκ Marie Julie Craeymeersch. «Είναι σχεδιασμένο με προσοχή στην λεπτομέρεια, όμως έχει και πινελιές από την τοπική παράδοση».
3 Good Hotel London UK
Conrad Μαλδίβες
Είναι κατασκευασμένο ανάμεσα σε δύο νησιά και στέκεται πάνω σε «ξυλοπόδαρα» πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φτάσουν μόνο με τζετ ή από έναν ιδιωτικό δρόμο. Περιλαμβάνει 50 ιδιωτικές βίλες και έχει μια ατελείωτη εσωτερική πισίνα.
Το 2005 το ξενοδοχείο άνοιξε το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο από γυαλί υπό το όνομα Ithaa, που σημαίνει Μητέρα των Μαργαριταριών.
Το εστιατόριο είναι στα πέντε μέτρα βάθος και οι διαφανείς τοίχοι του προσφέρουν μια μοναδική θέα. Το εστιατόριο λειτουργεί και ως εκκλησία για όσα ζευγάρια θέλουν να ανταλλάξουν γαμήλιους όρκους.
4 Conrad Maldives
Salt & Sill, Σουηδία
Βρίσκεται σε ένα σημείο που η φύση βοά. Τα νερά είναι γεμάτα με πανέμορφα ψάρια. Έχει 23 δωμάτια διακοσμημένα με γνώμονα την σκανδιναβική μινιμαλιστική κουλτούρα και μερικά από τα κάτω δωμάτια έχουν δική τους σκάλα που οδηγεί στην θάλασσα.
«Η θαλάσσια ζωή κάτω από τις πλωτές προβλήτες είναι ένας ιδανικός βιότοπος για κοχύλια και μύδια», λέει η ιδιοκτήτης Sanna Hermansson.
Υπάρχει τεχνητός ύφαλος με αστακούς και σημείο που μπορεί να προσαράξει καταμαράν. Το ξενοδοχείο κάνει κινήσεις προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, με ένα μικρό μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας να τροφοδοτείται από τα ρεύματα της θάλασσας.
5 Salt Sill Sweden
Beach Villa Ocean Suites at Resorts World Sentosa, Σιγκαπούρη
Δεν είναι πλωτό, αλλά ημι-βυθισμένο στην μια πλευρά του Ενυδρείου της Σιγκαπούρης, που διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου ενυδρείου στον κόσμο.
Προσφέρει την εξωπραγματική εμπειρία της συμβίωσης με 50.000 είδη θαλάσσιας ζωής στις 11 σουίτες του. Το πάνω μέρος του ξενοδοχείου έχει ένα πολυτελές σαλόνι και εξωτερικές εγκαταστάσεις.
Το υποθαλάσσιο κομμάτι του περιλαμβάνει το υπνοδωμάτιο και ένα εσωτερικό τζακούζι, αλλά και έναν γυάλινο τοίχο που βλέπει μέσα στο ενυδρείο. Οι τουρίστες μπορούν απλά να ξαπλώσουν στο κρεβάτι σου και να απολαύσουν τα ψαράκια.
6 Beach Villa Ocean Suites at Resorts World Sentosa Singapore
Salt & Water Catamarans, Σερβία
Είναι ένα πλωτό σπίτι τύπου καταμαράν που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ή τέσσερα άτομα. Προάγει τις ναυτικές διακοπές, αλλά προσφέρει συγκινητικές εμπειρίες.
«Είδαμε πως πολύ από το νερό στην κυρίως χώρα δεν χρησιμοποιούταν και το είδαμε ως ευκαιρία», λέει η διευθύντρια Svetlana Mojić. «Είναι μια λύση για τα εσωτερικά ύδατα. Είναι για λίμνες, κανάλια και ποτάμια».
Κάθε καταμαράν μπορεί να μετακινηθεί από το σημείο του και ο επισκέπτης να απολαύσει όλα όσα ο ίδιος επιθυμεί. «Επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέξουν την τέλεια τοποθεσία για τις διακοπές τους».
7 Salt Water Catamarans Serbia
OFF Paris Seine, Γαλλία
Είναι ένα ξενοδοχείο-πλοίο στα νερά του Σηκουάνα που ξεχωρίζει για την ομορφιά του. Είναι αγκυροβολημένο κοντά στον σταθμό Austerlitz και έχει ένα από τα πιο εκλεκτικά ντιζάιν.
Έχει 54 δωμάτια και 4 σουίτες, που είναι χωρισμένες ανάμεσα στα πάνω και τα κάτω καταστρώματα. Η «σουίτα ηλιοβασίλεμα» είναι στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και έχει ξεκούραστα έπιπλα σχεδιασμένα από γνωστούς δημιουργούς.
8 OFF Paris Seine France
Solent Forts, Μεγάλη Βρετανία
Αρχικά ήταν ένα οχυρό που φτιάχτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εγκαταλείφτηκε το 1960. Πλέον είναι ένας μοναδικός προορισμός διακοπών.
Οι επισκέπτες φτάνουν με πλοία είτε στο Spitbank, που έχει οκτώ δωμάτια, ή το No Mans Land, που προσφέρει 22 δωμάτια. Υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια, τζακούζι σε ταράτσες και στα δύο οχυρά.
Τις βροχερές ημέρες οι τουρίστες μπορούν να διασκεδάσουν στο καμπαρέ, το δωμάτιο παιχνιδιών ή ένα δωμάτια για παιχνίδια με λέιζερ για τους νοσταλγούς της δεκαετίας του ’80.
9 Solent Forts UK

The world's most spectacular floating hotels
By Nosmot Gbadamosi, CNN
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...