LIVE η ορκωμοσία Τραμπ στο Καπιτώλιο – Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

«Όλα αρχίζουν σήμερα» λοιπόν, όπως έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το πρωί στον λογαριασμό του στο Twitter. Eκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται για να παρευρεθούν στην ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Παρακολουθήστε ζωντανά από το altsantiri.gr την ορκωμοσία Τραμπ καθώς και τις εκδηλώσεις προς τιμήν του.
.
Donald Trump inauguration day – watch live ..
Την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο και τους Αμερικανούς με ένα tweet, λέγοντας πως ήταν τιμή του να τους υπηρετήσει κι ότι μέσα από αυτή την διαδικασία έγινε καλύτερος ηγέτης και καλύτερος άνθρωπος.
Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αναμένεται να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. 
Την ίδια ώρα στην Ουάσινγκτον χιλιάδες κόσμου συρρέουν για να διαμαρτυρηθούν κατά του Τραμπ με κεντρικό σύνθημα #notmypresident (δεν είναι πρόεδρός μου).
18:26 Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ συνοδευόμενη από στρατιώτη πήρε θέση στην εξέδρα για την ορκωμοσία του Προέδρου. 
18:19 Συνελήφθη δημοσιογράφος του RT  ο οποίος κάλυπτε την διαδήλωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ.



18:10 Ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Μπάρακ Ομπάμα έφτασαν στο Καπιτώλιο.

17:46 Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Ουάσινγκτον. Οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, ενώ κρατώντας μαύρες σημαίες έσπασαν μεταξύ άλλων και τη γυάλινη πρόσοψη υποκαταστήματος της Bank Of America. Οι μαυροντυμένοι διαδηλωτές έσπασαν και παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων και κουτιά πώλησης εφημερίδων στη μέση του δρόμου για να φτιάξουν οδοφράγματα. Έσπασαν επίσης και τη βιτρίνα ενός υποκαταστήματος της αλυσίδας Starbucks. 
Ένα πλακάτ που κρατούσε η ομάδα έγραφε το σύνθημα «Κάντε τους ρατσιστές να φοβηθούν ξανά».
Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές της ομάδας Disrupt J20 επιχείρησαν να αποκλείσουν τα σημεία ελέγχου από τα οποία περνά το κοινό για να φτάσει στον χώρο της τελετής και πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς.
Αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά τους διαδηλωτές μετά από επίθεση των μαυροντυμένων ακτιβιστών εναντίον ενός εστιατορίου της αλυσίδας McDonald’s.
16:58 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush, μαζί με την σύζυγό του, έφτασε στο χώρο της ορκωμοσίας.

16:50 Οι Ομπάμα υποδέχτηκαν το ζεύγος Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν χειραψία στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου. Η Μελάνια με τη Μισέλ αντάλλαξαν ασπασμούς και η μέλλουσα πρώτη κυρία έδωσε στην οικοδέσποινα ένα δώρο, ένα αρκετά μεγάλο κουτί από το πασίγνωστο κατάστημα Tiffany & Co της Νέας Υόρκης.
Το δώρο της Μελάνια προκάλεσε αμηχανία, καθώς ήταν μια χειρονομία εκτός πρωτοκόλλου και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε κανείς για να πάρει το κουτί από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα.
Οι δύο πεζοναύτες που φρουρούν την είσοδο οφείλουν να παραμείνουν στη θέση τους και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την πρώτη κυρία. Παρενέβη έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα, που πήρε το κουτί και το μετέφερε στο χολ, μέσα στον Λευκό Οίκο.
The Obamas greet the Trumps at the White House https://t.co/blxsZDgzci pic.twitter.com/wlIZPqiF7Q
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...