Εννέα εντυπωσιακοί ουρανοξύστες που μοιάζουν με έργα τέχνης (pics)

Όταν οι αρχιτέκτονες άρχισαν να σχεδιάζουν τους πρώτους ουρανοξύστες είχαν στο μυαλό τους να δημιουργήσουν κάτι μεγαλοπρεπές.
Με το πέρασμα του χρόνου όμως, υπήρξαν επιχειρηματίες που ζήτησαν από τα αρχιτεκτονικά γραφεία να σχεδιάσουν κτήρια που θα κάνουν τη διαφορά, κτήρια που δεν θα είναι απλά πολυώροφα αλλά και όμορφα.
Τέτοια κτήρια θα βρεις σε όλα τα μήκη της γης: Στο Ντουμπάι, στη Κίνα, στην Μαδρίτη και το Παρίσι κ.α.

1 - Ο Πύργος της CCTV (Πεκίνο) 


Σχεδιασμένος το 2008 από τους Rem Koolhaas και Ole Scheeren, ο Πύργος CCTV στο Πεκίνο είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά κτήρια στη πολυσύχναστη επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

1 copy
 (Πηγή: Wikipedia)

2 - Μεγάλη Αψίδα (Παρίσι)


Εμπνευστές της Μεγάλης Αψίδας είναι οι αρχιτέκτονες J.O. Spreckelsen και E. Reitzel. Άνοιξε στις 14 Ιουλίου 1989 για τα διακοσία χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης. Στόχος τους ήταν να προτείνουν μια νέα Αψίδα του Θριάμβου για το Παρίσι, που να αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη εποχή. Bρίσκεται πάνω στον ιστορικό άξονα που συνδέει νοητά την Αψίδα του Θριάμβου, τον οβελίσκο της Πλατείας Ομονοίας και την Πυραμίδα του Λούβρου.

2
 (Πηγή: Wikipedia)

3 - Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο Σαγκάης


Ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε από την Νεουορκέζικη εταιρία KPF. Η κατασκευή άρχισε το 1997 και στις 14 Σεπτεμβρίου 2007 ολοκληρώθηκε η οροφή του ουρανοξύστη σε ύψος 492,0 μέτρων. Είναι ουρανοξύστης μικτών χρήσεων, καθώς στεγάζει γραφεία, ξενοδοχεία, αίθουσες συνεδρίασης, παρατηρητήρια και καταστήματα. Το ξενοδοχείο Park Hyatt Σανγκάη καταλαμβάνει τους ορόφους 79 έως 93 και είναι το δεύτερο ψηλότερο ξενοδοχείο στο κόσμο.

3
 (Πηγή: Wikipedia)

4 - Marina 106 (Ντουμπάι)


Σχεδιασμένος από το National Engineering Bureau των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2019 και θα είναι ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών.

4
 (Πηγή: National Engineering Bureau)

5 - Ο Κύκλος της Κουανγκτσόου


Πρόκειται για ένα από τα τολμηρότερα κτήρια στον κόσμο. Η δομή του θυμίζει ντόνατ και σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Joseph Di Pasquale και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Zhujiang στη νοτιοανατολική Κίνα.

6
 (Πηγή: Wikipedia)

6 - Η Πύλη της Ανατολής (Σουτσόου)


Σχεδιασμένος από την Βρετανική RMJM και ολοκληρώθηκε το 2014. Συμβολίζει την πύλη προς την πόλη καλωσορίζοντας τους ανθρώπους σε μια νέα και σύγχρονη Κίνα.

7
(Πηγή: Wikipedia)

7 -  The Mirador (Μαδρίτη)


 Σχεδιασμένο από την Ολλανδική εταιρία MVRDV, το Mirador στη Μαδρίτη προσφέρει υπέροχη θέα στα κοντινά βουνά Guadarrama.

888
(Πηγή: tripadvisor)

8 - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Αμβούργο


Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο OMA. Θα κατασκευαστεί από δέκα σπονδυλωτά μπλοκ.

8
 (Πηγή: Courtesy of OMA)

9 -  Opus Office Tower (Ντουμπαί)


Σχεδιασμένο από την αείμνηστη Zaha Hadid, το Opus Office Towe στο Ντουμπάι θα στεγάσει διαμερίσματα και ένα ξενοδοχείο.

9
 (Πηγή: Zaha Hadid Architects)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...