Τούρκος πρωθυπουργός: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα μεγάλο ναι

Στο 51,34% ανέρχεται το ποσοστό του «ναι» στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τουρκία, μετά την καταμέτρηση του 99% των ψήφων. 

 Ομιλία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ από το μπαλκόνι του κυβερνώντος κόμματος από όπου δήλωσε ότι «είμαστε ένα Έθνος» ενώ, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έκανε λόγο για ένα μεγάλο ναι. 
.

» Ο λαός έκανε μια επιλογή», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και συμπλήρωσε πως »προφύλαξε τη δημοκρατία» αποφασίζοντας με ευθυκρίσια.


.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι το «ναι» προηγείται έναντι του «όχι».
Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε ότι η Τουρκία ανοίγει μια νέα σελίδα στη δημοκρατική της ιστορία και υπογράμμισε ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Έθνος και το Έθνος είπε «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση.
»Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία είναι η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα υπέρ του «ναι» είναι η καλύτερη απάντηση στους Κούρδους αυτονομιστές και όλες τις ξένες δυνάμεις που είναι εχθρικά διακείμενες προς την Τουρκία.
Μιλώντας από τα κεντρικά του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, ενώπιον πλήθους υποστηρικτών, ο Γιλντιρίμ τόνισε ότι τώρα θα προχωρήσει στις απαραίτητες προετοιμασίες για τη διεξαγωγή εκλογών το 2019.
Μέσα σε κλίμα βαθιάς πόλωσης, οι περισσότεροι από 55 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες προκειμένου- επί της ουσίας- να αλλάξουν το πολίτευμα, από κοινοβουλευτική σε προεδρική Δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ρίστα Καστάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...