Στον τελικό της Euro League του πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός (vid)

Επιστροφή σε τελικό της LEN Euro League στο πόλο γυναικών για τον Ολυμπιακό. Τα ερυθρόλευκα κορίτσια κέρδισαν στα πέναλτυ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανική Σαμπατέλ με 11-9 (7-7 το ματς στην κανονική του διάρκεια, με ανατροπή από το 1-5 για τον Ολυμπιακό). Αύριο το απόγευμα (18.00) θα διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης στον τελικό με τη διοργανώτρια Ρωσική Κιρίσι.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη μετά το 1-1 στο πρώτο 8λεπτο, δέχθηκαν 4 γκολ στην β περίοδο και με το σκορ στο 5-1 για την Σαμπατέλ έμοιαζαν να μην έχουν τύχη στο ματς. Η είσοδος της Πλευρίτου, δύο γρήγορα γκολ από την Αβραμίδου και η καλή άμυνα άλλαξαν άρδην την εικόνα. Με σκορ 1-4 ξαναμπήκαν στο ματς και στο τελευταίο 8λεπτο ισοφάρισαν σε 7-7 με καθοριστικό γκολ της Μπανκόνι 20'' πριν το τέλος.
Στα πέναλτυ μίλησε η Διαμαντοπούλου που απέκρουσε δύο (2) και με σκορ 9-11 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό μετά το 2015 και το θρίαμβο του, όταν κατέκτησε το Κύπελλο. Αντίπαλος του θα είναι η Κιρίσι, που διοργανώνει το Final 4 και επιβλήθηκε στον πρώτο ημιτελικό με 11-8 της έτερης Ισπανικής ομάδας, της Ματαρό.
Παρακολουθήστε ξανά τα τελευταία πέναλτι του σπουδαίου ημιτελικού στο Κίρισι, εκεί που τα κορίτσια του Θρύλου με ψυχή 1000 λεόντων, κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 5-1 στο ημίχρονο και ισοφάρισαν σε 7-7 με την Ρομπέρτα Μπιανκόνι 24" πριν το τέλος του αγώνα στέλνοντας το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι ερυθρόλευκες φάνηκαν ψύχρεμες σκοράροντας όλα τα πέναλτι που εκτέλεσαν και ο φύλακας Άγγελος της ομάδας, Χρυσή Διαμαντοπούλου, με δυο αποκρούσεις έστειλε τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό της Euroleague!!! 💪🏼🔴⚪️👊🏼🏐👏🏼👏🏼👏🏼🎯👍🏼🇬🇷 #osfp #osfpgr #olympiakos #olympiacossfp #Olympiacos #polo #waterpolo #pallanuoto #women #letsdothis #len #LENEuroleague
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp) στις
Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και πέρυσι, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, με τις Ρωσίδες να κερδίζουν 10-9. Τα 8λεπτα (Σαμπαντέλ-Ολυμπιακός): 1-1, 4-0, 1-4, 1-2 / πεν. 2-4 (9-11). Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν: Αβραμίδου 3, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 2, Μανωλιουδάκη, Έμολο, Πλευρίτου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...