ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ ΠΑΡΚΑΡΑΝ ΤΙΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ

«Οικογενειακού χαρακτήρα» πολυμελή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στη δυτική Αττική, λειτουργώντας στο πρότυπο διεθνικών οργανώσεων τύπου Καμόρα, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Από την παράνομη αυτή δράση της είχε αποκομίσει κέρδη που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Στη διάρκεια επιχείρησης που οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και αστυνομικού σκύλου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ σπίτια στη δυτική Αττική, κυρίως στα Ανω Λιόσια, όπου συνελήφθησαν 18 άτομα, όλοι Ρομά, και συγκεκριμένα 15 ενήλικες ηλικίας από 20 έως 61 ετών και τρεις ανήλικοι.

Συγκατηγορούμενοί τους είναι άλλα επτά άτομα που αναζητούνται, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 20 άτομα-χρήστες ναρκωτικών.

Οπως προέκυψε, περίπου 100-120 τοξικομανείς προμηθεύονταν καθημερινά ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία διέμεναν σε υπερπολυτελείς κατοικίες-φρούρια και χρησιμοποιούσαν πολυτελή αυτοκίνητα, που σε πολλές περιπτώσεις απέκρυπταν -ακόμα και με χρήση ασανσέρ- μέσα στα σαλόνια των σπιτιών τους. Εκεί είχαν διαμορφώσει και χώρους-ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα, για την απόκρυψη των ναρκωτικών.

Παράλληλα, χρησιμοποιούσαν στα σπίτια τους καταγραφικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, ενώ τοποθετούσαν τσιλιαδόρους στις γύρω οδούς και σε μπαλκόνια, για να αποφεύγουν έγκαιρα τις αστυνομικές επεμβάσεις. Επιπλέον, εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ελληνίδες) για την πώληση και απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποιούσαν δε τα παράνομα κέρδη τους μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους κατηγορούμενους είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι εκτελεστικό ρόλο. Με τους μεταξύ τους οικογενειακούς δεσμούς, πέτυχαν υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο εντοπισμού τους από τις αστυνομικές αρχές.

Παρολ' αυτά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την εμπλοκή τους σε περισσότερες από 70 αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χασίς συνολικού βάρους περίπου δύο κιλών, 81 ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο χασίς, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, 20 φυσίγγια, 5.000 ευρώ, νάιλον μικροσυσκευασίες για συσκευασία χασίς, κινητά τηλέφωνα και πλαστή σφραγίδα γιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκιση ενός έτους, για άλλη ποινική υπόθεση.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για τακτική ανάκριση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...