Kατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ η ΑΕΚ, 2-1 τον Πανιώνιο

Η ΑΕΚ έκοψε πρώτη το νήμα στα πλέι οφ της Super League και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το... σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος, πέρασε νικηφόρα με ανατροπή (2-1) από την έδρα του Πανιωνίου κι έτσι κατάφερε να τερματίσει πρώτη, προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε με 3-2 από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.


Οι «κυανέρυθροι», που τερμάτισαν στην 4η θέση, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 26΄, ωστόσο, στο 34΄ ο Μάνταλος έφερε το ματς στα ίσια για να έρθει στο 81΄ ο Αραούχο να στείλει την Ένωση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.
Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν ανοιχτό από τα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να ζητά περισσότερο το γκολ, αλλά η ομάδα που προηγήθηκε ήταν ο Πανιώνιος. Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Μασούρας στο 21΄ με σουτ στη γωνία του Ανέστη, μετά από μεταβίβαση του Μπεν.

Στο 26΄ ο Μπεν απείλησε ξανά την εστία της Ένωσης με το δυνατό σουτ που επιχείρησε, αλλά ο Ανέστης αυτή την φορά έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκαν οι «κιτρινόμαυροι», στο 34΄ βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν με τον Μάνταλο να πλασάρει τον Γιαννιώτη, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Αραούχο (1-1).

Ο Αργεντινός, δύο λεπτά αργότερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά να κάνει το 2-1 και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος διαφοροποιήθηκαν πάρα πολύ νωρίς, μετά την αποβολή του Μπεν στο 57΄ (εμπόδισε τον Ανέστη να εκτελέσει το ελεύθερο βολέ και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη).

Η Ένωση όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αντίθετα στο 64΄ έμεινε και αυτή με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με απευθείας κόκκινη κάρτα (κάτι είπε στον βοηθό διαιτητή).

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο στο 75΄, με τον Αργεντινό να πλασάρει άουτ σε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη. Ο ίδιος, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» στο 81΄, όταν με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου και έστειλε την ομάδα του Χιμένεθ στα... αστέρια (2-1).

Κίτρινες: Μπεν, Λάμπρου - Τσιγκρίνσκι, Αραούχο

Κόκκινες: 57΄ (δεύτερη κίτρινη) Μπεν - 64΄ Χριστοδουλόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85΄ Μαχμούτοβιτς), Σοτζαεϊ, Μπεν, Γεσίλ (61΄ Λάμπρου)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85΄ Βινίσιους), Αλμέιδα (17΄ Μπακασέτας), Αραούχο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...